Verificări ai proprietarilor vehiculelor cu tracțiune animală
În ultima perioadă, au fost efectuate verificări de către inspectorii Serviciului Administrare Mediu Urban în cartierele orașului privind modul în care proprietarii vehiculelor cu tracțiune animală respectă prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 251/2002, privind interzicerea circulației vehiculelor cu tracțiune animală pe raza municipiului Timișoara și a Hotărârii Consiliului Local nr. 51/2003, privind modificarea art. 1 din HCL nr.251/2002.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, majoritatea proprietarilor de vehicule cu tracțiune animală, circulă frecvent în cartierele: I.I. de la Brad, Aradului Est -Vest, Circumvalațiunii, Bucovina, Matei Basarab, Calea Șagului, Girocului, Soarelui, Mehala, Tipografilor, Zona Lunei, Dorobanților etc., încălcând prevederile hotărârilor menționate mai sus. Aceștia desfășoară în aceste cartiere activități de colectare a materialelor reciclabile de la agenții economici, scormonesc și colectează din europubelele asociațiilor de proprietari, alimente și diverse alte resturi; deschid containerele selective amplasate în cartiere și își însușesc materialele reciclabile colectate și oferă persoanelor interesate servicii de transport a deșeurilor rezultate din amenajările interioare, în special moloz și obiecte sanitare, pe care le transportă și le abandonează pe terenurile situate la periferia orașului.

Având în vedere aceste nereguli constatate, atenționăm pe toți proprietarii de astfel de vehicule, să respecte traseele de circulație aprobate de către Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara și să nu desfășoare activități care au ca obiect gestionarea deșeurilor fără a deține autorizațiile legale.

În caz contrar, la verificările ulterioare, vor fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000.000 - 10.000.000 lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului. nr. 78/2000, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 426/2001 și a Hotărârii Consiliului Local nr. 251/2002, precum și cu reținerea vehiculelor în custodie până la achitarea amenzii și plata taxei de depozitare a acestora.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423396