Muncă în folosul comunității
Biroul Juridic din cadrul Direcției Poliția Locală Timișoara informează  că, în anul 2012, au fost formulate un număr de 180 de cereri, în tot atâtea dosare, pentru înlocuirea sancțiunii amenzii contravenționale cu prestarea unei activități în folosul comunității.

Dintre acestea 23 au fost câștigate, iar 167 se află încă pe rolul instanțelor de judecată.

Cele mai multe cazuri rămân cele legate de sancțiuni neplătite pentru contravenții precum apelarea la mila publicului, atragerea de persoane pentru a întreține relații sexuale contra unor sume de bani, consum de alcool pe domeniul public, depozitarea de deșeuri pe domeniul public și pe spațiul verde.

Trebuie mentionat faptul că doar într-un singur caz contravenientul are domiciliul în Timișoara. Ceilalți contravenienți sunt din alte localități ale țării, iar decizia de prestare a muncii în folosul comunității a fost transmisă, conform legii, primăriilor din localitățile de domiciliu.

Spre exemplu, pentru H. Rareș, din Zărnești, județul Brașov, care a primit mai multe sancțiuni de la polițiștii locali, în valoare totală de 1550 lei, instanța a decis prestarea a 31 de ore de muncă în folosul comunității în localitatea de domiciliu.

În aceeași situație este și G. Teodor, cu domiciliul în comuna Margău, județul Cluj, care a primit mai multe sancțiuni și nu are bunuri pe numele său în localitatea de domiciliu. Acesta ar trebui să presteze 11 ore de muncă în folosul comunității în schimbul sancțiunilor în valoare de 550 lei.

Precizăm că aceste procese au vizat sancțiuni aplicate în anii trecuți, fiind soluționate în acest an ca definitive și nefiind singurele amenzi primite de aceste persoane.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Daniela Seracin 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13661752