Terasele sezoniere, verificate de polițiștii locali
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, de la începutul lunii iulie și până în prezent, o serie de acțiuni care au vizat modul în care este respectată legislația în vigoare referitoare la funcționarea societăților comerciale care funcționează cu terase, altele decât cele din zona centrală Piața Victoriei-Piața Unirii.

Astfel, în cadrul verificărilor au fost aplicate un număr de 23 sancțiuni contravenționale în valoare de 4600 lei pentru fapte legate de lipsa acordului de funcționare, neafișarea prețurilor și a elementelor de identificare a comerciantului, lipsa calificării personalului, desfășurarea activității comerciale prin extinderea față de amplasament, nepăstrarea curățeniei, fapte prevăzute în HCL 43/2011.

De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni a fost recuperată de la aceste societăți suma de 17.177 lei, sumă care reprezintă taxa de ocupare a domeniului public de către terasele sezoniere din municipiu.

Acești bani au fost încasați de Primăria Timișoara în urma controlului făcut de polițiștii locali de la Serviciul Inspecție Comercială după ce i-au somat pe reprezentanții firmelor să intre în legalitate și să plătească taxele aferente ocupării domeniul public prin amplasarea teraselor respective.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Daniela Seracin

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13850300