Depistați de polițiștii locali
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au acționat în această dimineață în mai multe locații în care existau sesizări că locuiesc persoane fără adăpost care pe lângă actele de tulburare a liniștii publice, încalcă legislația referitoare la păstrarea curățeniei și produc disconfort cetățenilor, o parte dintre ei având și obiceiul să apeleze la mila publică în timpul zilei.

O primă locație verificată a fost pe str. Gen. Dragalina, în zona Gării de Nord, unde într-un chioșc părăsit dorm nopatea mai multe persoane care pe timpul zilei ies pe străzile orașului la cerșit. Aici au fost depistate un număr de șapte persoane adulte și doi minori de 2 ani, respectiv 4 luni, printre aceștia și persoane nevăzătoare.

 În incinta fostei tipografii Helicon, locație cunoscută ca fiind folosită ca adăpost pentru oamenii străzii, au fost depistate alte șapte persoane, între care un copil de o săptămână.

De asemenea, în clădirile părăsite de pe terenul MapN din Calea Aradului au fost depistați un număr de șase cetățeni străini, din care cinci algerieni și un pakistanez. Unul dintre ei nu avea acte la el, dar figurează în evidențele Centrului pentru Refugiați Timișoara, ceilalți aveau documente de ședere temporară pe teritoriul României emise de autoritățile din Galați, București și Timișoara. Doi dintre ei au mai fost depistați în cadrul acțiunilor Poliției Locale și cu alte ocazii.

Aceștia au vârste între 17 și 36 de ani. Toți au fost preluați în baza de date a Poliției Locale, iar cetățenii străini au fost predați către Centrul Regional pentru Cazare și Azil Timișoara.

Cazurile în care solicitanți de azil sunt depistați vagabondând pe străzile Timișoarei s-au înmulțit în ultima perioadă.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517675