Controale în cartierul Plopi
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și ai Biroului Intervenție Rapidă au acționat în cursul zilei de marți în cartierul Plopi, unde existau sesizări de la cetățeni că unii locuitori ai zonei nu respectă legislația în vigoare și crează astfel disconfort.

În urma verificărilor, cele mai multe probleme au fost legate de existența pe domeniul public a rulotelor, echipamentelor de agrement, a autovehiculelor abandonate, depozitarea fără autorizație pe domeniul public de materiale de construcții, existența terenurilor neîmprejmuite și neîngrijite pe care, pe lângă deșeuri, se află ambrozie, curți neîntreținute, șanțuri de scurgere necurățate, pline de gunoaie, precum și existența animalelor de fermă în locații în care nu au fost amenajate fose septice, iar mirosul provenit de la cai și porci este greu de suportat pentru vecini.

O astfel de situație a fost întâlnită pe str. Albăstrelelor unde, de altfel, a fost și aplicată sancțiune în valoare de 1500 lei conform HCL 371/2007. Alte două sancțiuni au fost aplicate pentru depozitarea de deșeuri și de rulote, fiind aplicate și 13 somații pentru intrarea în legalitate.

De asemenea, polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului au demarat procedurile de identificare a proprietarilor terenurilor pe care crește planta alergenă  denumită ambrozie și pe care sunt abandonate deșeuri pentru a putea lua ulterior măsurile legale.

Acțiunile continuă în aceste zile pentru a stabili care sunt problemele din întreg cartierul care intră în competența Poliției Locale și care pot fi soluționate.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin

foto 1, foto 2
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771255