Infracțiuni constatate în cazul lucrărilor de construcție fără autorizație
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții au efectuat, săptămâna trecută, un număr de 26 de controale fiind verificate în teren și 17 sesizări venite de la cetățeni, precum și lucrări existente efectuate fără autorizație de construire.

De asemenea, s-a acționat și pentru verificarea societăților comerciale care dețin firme pe fațade fără a deține acord din partea Primăriei.

Astfel, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6300 lei, din care trei în valoare de 6000 lei pentru executarea de lucrări de construcții fără autorizație conform Legii 50/1991 republicată și una pentru lipsa autorizației pentru firma de pe fațadă în valoare de 300 lei conform HCL 371/2007. Au fost transmise trei notificări proprietarilor unor imobile degradate în vederea luării măsurilor de obținere a autorizației de construire în regim de urgență pentru îndepărtarea elementelor care prezintă pericol de accidentare.

De asemenea, într-un caz s-a înaintat propunerea de începere a urmării penale pentru constatarea unei infracțiuni la Legea 50/1991 republicată pentru executarea de schimbare a tâmplăriei și desființarea ancadramentelor la un imobil inclus în lista monumentelor istorice de pe str. 3 August.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662431