Controale în Campusul Universitar
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, zilele trecute, acțiuni în perimetrul Complexului Studențesc, pentru a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la desfășurarea activității comerciale, în general, și, în mod special, dacă se respectă prevederile HCL 193/2012 privind comercializarea băuturi alcoolice și respectarea orarului de funcționare în perimetrul campusului universitar.

Au fost verificați un număr de 28 de comercianți, șapte dintre aceștia fiind depistați vânzând alcool în incintă. Societățile în cauză, majoritatea cu sediile pe Aleea Studenților, dar și pe străzile Aurelianus și Al. Vaida Voievod, au fost sancționate cu câte 500 lei fiecare.
De asemenea, reprezentanții altor cinci societăți care nu au respectat orarul de funcționare au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru verificarea documentelor și luarea măsurilor legale de sancționare.

Acțiunile continuă și în perioada următoare.

Potrivit HCL 193/23.11.2012 privind delimitarea Campusului Studențesc Timișoara și condițiile de desfășurare a activităților comerciale, de alimentație publică sau prestări servicii în perimetrul campusului,  se interzice cu desăvârșire comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Campusului Studențesc Timișoara. Din această categorie fac parte și berea sau orice alt produs care conține un amestec de bere și de băuturi nealcoolice, care au o concentrație alcoolică mai mare de 0,5% în volum.

Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi de la 500 la 2500 lei.

Reamintim că, potrivit Legii 61/1991 republicată, în  cazul repetării contravențiilor legate de consumul de alcool, precum și de tulburarea liniștii publice pe timp de noapte se poate dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.
    

Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13650922