Patrule mobile pentru depistarea oamenilor străzii
Polițiștii locali acționează în continuare pentru pentru depistarea, monitorizarea și preluarea în baza de date a persoanelor care apelează la mila publică, a oamenilor străzii și minorilor lipsiți de supraveghere, conform Legii 155/2010.

Începând de vineri au fost reluate patrulările zilnice pentru depistarea în stradă, în special în intersecții, în Complexul Studențesc, dar și în alte zone, a cerșetorilor și oamenilor străzii, desfășurate cu sprijinul RATT care pune la dispoziție microbuzul pentru transportul acestor persoane.

Oamenii străzii și cerșetorii sunt preluați în baza de date întocmindu-li-se fișe personale și sunt duși la adăpostul de pe str. Învățătorului, iar minorii la centrul de pe str. I. Slavici.

Pe str. Învățătorului sunt adăpostite zilnic în medie  45 de persoane, weekendul trecut fiind înregistrate 313 persoane.

Persoanele care vin aici beneficiază și de o masă constând în sandwich-uri și ceai cald din partea Cantinei de Ajutor Social, precum și de consiliere din partea asistenților sociali ai Direcției de Asistență Socială Comunitară din cadrul Primăriei Timișoara.

Polițiștii locali asigură permanent ordinea la adăpost pentru prevenirea unor eventuale incidente, ținând cont și de faptul că numărul de paturi este mai mic decât cel al solicitanților. În cursul zilei de duminică, unul dintre cei ce se aflau în adăpost a fost preluat de polițiștii de la Secția 4, fiind suspect de comiterea unui furt din autoturism.
    

Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656834