Cluburile și barurile din zona centrală, verificate de polițiștii locali
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, Inspecție Comercială și Biroului Intervenție Rapidă, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au efectuat, nopțile trecute, ample acțiuni de control al activității unor societăți comerciale din zona centrală a orașului, pentru verificarea modului în care se respectă legislația referitoare la nivelul de zgomot din localurile respective, respectarea orarului de funcționare, deținerea acordului de funcționare și alte acte normative referitoare la tulburarea liniștii publice.

Astfel, au fost verificare un număr de 17 cluburi și baruri din locații precum: P-ța Victoriei, P-ța Unirii, str. V. Alecsandri, str. Ghe. Lazăr, Matei Corvin, str. Mărășești și altele.

În urma acțiunilor au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 6.600 de lei.

Spre exemplu, în cazul  unei societăți de pe str. Mihai Eminescu nr. 2 au fost efectuate măsurători sonometrice de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică pentru stabilirea nivelului de zgomot produs, constatându-se depășiri ale nivelul de zgomot admis, motiv pentru care societatea a fost sancționată.  

La o altă societate de pe str. Văcărescu nr. 10 s-au aplicat sancțiuni pentru fapte de comerț fără personal calificat și pentru lipsa contractului de salubrizare.

De asemenea, locatarii de pe str. 3 August 1919 au făcut sesizări cu privire la tulburarea liniștii pe timp de noapte din cauza activității unui bar situat în incintă, iar ca urmare a măsurătorilor efectuate s-au constatat depășiri ale nivelului de zgomot admis, motiv pentru care și această societate a fost sancționată.

La o firmă care funcționează pe str. Mărășești nr. 10 s-a constatat, de asemenea, că muzica ambientală era la intensitate mare, DJ-ul refuzând sa reducă volumul, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 lei, iar societatea  a fost sancționată pentru neafișarea la loc vizibil, la intrarea în unitate, a programului de funcționare.

O altă societate de pe str. Socrate nr. 2 a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea orarului de funcționare. În aceeași situație s-a aflat o firmă de la aceeași adresă și o alta de pe Socrate nr. 3.  Un alt club verificat este situat pe str. Lucian Blaga nr. 1 și, ca urmare a verificărilor efectuate și a măsurătorilor, s-a stabilit că și aici au existat  depășiri ale nivelului de zgomot, firma fiind de asemenea sancționată.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656860