Poliția Locală Timișoara a prezentat bilanțul activității pe anul 2012
Direcția Poliția Locală Timișoara a prezentat miercuri, în prezența primarului Nicolae Robu, a consilierui personal Sorin Drăgoi, a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, cms. șef. Sorin Munteanu, a șefului Poliției Municipiului Timișoara, cms. șef Sabin Bogoșel, a președintelui IPA Regiunea Timiș, cms. șef Gheorghe Moldovan, și a consilierilor locali Pavel Nistor Geană și Vasile Teodor Vesa, bilanțul activității desfășurate în anul 2012.

Primarul Nicolae Robu a apreciat activitatea polițiștilor locali și a atras atenția asupra cazurilor în care aceștia trebuie să acționeze preventiv, punctând,  de asemenea, toleranță zero față de polițiștii locali care nu respectă atribuțiile ce le revin și nu acționează conform prevederilor legale și sarcinilor stabilite prin lege.

Totodată, primarul municipiului Timișoara a punctat și câteva directive pe care polițiștii locali trebuie să se axeze pe viitor, în special în ceea ce privește protecția mediului și disciplina în construcții.

Astfel, anul trecut, în cadrul activității de prevenire, au fost organizate un număr de 1374 acțiuni, mai multe decât în anul precent , majoritatea pe linie de ordine publică, circulația rutieră, comerț ilicit, protecția mediului și pe mijloacele de transport în comun.
S-au efectuat 17755 patrulări auto și 13584 controale și verificări conform competențelor prevăzute de Legea 155/2010.  
În urma acestor activități au fost constatate un număr  de 125 infracțiuni, cu 163 de făptuitori, care au fost predați Poliției Municipiului Timișoara pentru continuarea cercetărilor, aproape dublu față de anul 2011.

Totodată, au fost depistate șase persoane urmărite în temeiul legii. De la mijlocul lunii iunie, conducerea Poliției Locale Timișoara a luat măsura constituirii unei echipe operative, care a acționat zilnic, în locurile frecventate de persoane care practicau cerșetoria și vagabondajul, reușind să depisteze 2199 de persoane, care au fost conduse la sediul Direcției Poliției Locale Timișoara, procedându-se la identificarea, fotografierea, întocmirea fișelor personale și predării acestora către Serviciul Public de Asistență Socială, în vederea soluționării problemelor acestora în condițiile legii, activitate însă fără nici o finalitate, având în vedere carențele legislative în acest domeniu.

De asemenea, tot în vederea combaterii fenomenului de cerșetorie, pe raza municipiului s-au confecționat și amplasat în 14 intersecții din oraș, panouri cu texte anticerșit „Azi cerșetor, mâine agresor! Îți dorești asta ?”, s-au confecționat și distribuit în centrele comerciale, în piețele principale și cu ocazia evenimentelor care au avut loc în municipiul Timișoara, peste 5000 flyere anticerșetorie, s-a desfășurat o incisivă campanie de mediatizare în presă a activităților de acest gen, efectele tuturor acțiunilor fiind apreciate ca atare de timișoreni.
În 2012 au fost primite 6941 de plângeri, sesizări și reclamații de la cetățeni, cu un plus de 2741 față de anul precent, ceea ce denotă încrederea pe care cetățenii o au în Poliția Locală atunci când solicită sprijin.

Tot anul trecut s-a înregistrat o scădere a proceselor verbale aplicate cu 24% față de anul precedent, iar din totalul proceselor verbale aplicate în anul 2012, un procent de 2,2% au fost contestate, față de 5,3% din cele aplicate în anul 2011.
Pentru anul 2013 Poliția Locală Timișoara a demarat un proiect pilot în ceea ce privește aplicarea sancțiunilor contravenționale, prin care, cu ajutorul unui program se verifică dacă o persoană a mai fost sancționată și dacă este pentru prima dată când încalcă legea se aplică mai întâi avertisment.

Prin acest program, care se intenționează a fi promovat la nivel național, sancțiunile sunt aplicate gradual, făcând astfel și o activitate de prevenție.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin

foto 1
foto 2
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656767