Acțiuni zilnice pentru depistarea cerșetorilor
Poliția Locală Timișoara reia acțiunile zilnice organizate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publică, a oamenilor străzii și minorilor lipsiți de supravegherea părinților, conform Legii 155/2010, care prevede că printre atribuțiile polițiștilor locali se afla depistarea, identificarea și predarea acestora către serviciile sociale pentru reintegrarea lor în societate.

Polițiștii locali vor monitoriza acest fenomen, înregistrând în baza de date persoanele depistate în stradă și întocmindu-le fișe personale, după ce sunt identificate în stradă și preluate pentru a fi aduse la sediul Poliției Locale.

Acțiunile au fost intensificate ca urmare a semnalelor că o dată cu încălzirea vremii numărul persoanelor care apelează la mila publică este mai mare, în special la manifestările publice, în unele intersecții, în zona centrală și în Complexul Studențesc.

În urma acțiunilor efectuate anul trecut pe această linie au fost depistate și identificate un număr de 1176 persoane, care au fost îndrumate către localitățile de domiciliu.

De asemenea, un număr de 299 dintre acestea sunt minori, care au fost predați la Centrul de zi și de noapte pentru copiii străzii de pe str. Ioan Slavici.

Tot anul trecut, în baza colaborării cu Biroul pentru Combaterea Crimei Organizate fișele acestora au fost transmite și acestei structuri pentru a stabili dacă persoanele depistate în stradă sunt implicate în fapte de natură penală, iar în cazurile în care cerșetorii și oamenii străzii provin din alte localități, Poliția Locală a transmis către primăriile din localitățile de domiciliu adrese pentru efectuarea de anchete sociale.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin

foto
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651920