Campanie împotriva celor care desenează pe clădirile din oraș
Poliția Locală Timișoara atrage atenția persoanelor care obișnuiesc să recurgă la gestul de a desena, mâzgăli, de a realiza tot felul de înscrisuri pe pereții clădirilor, monumentelor, gardurilor, refugiilor mijloacelor de transport și pe alte asemenea locații din municipiu că în momentul în care polițiștii locali le vor depista comițând astfel de fapte le vor sancționa cu amendă între 500 și 1000 lei conform HCL 371/2007 modificată.

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel către cetățeni ca în cazul în care observă persoane care recurg la astfel de gesturi să anunțe imediat la telefonul 0256.968, pentru ca polițiștii locali să se deplaseze la fața locului pentru a lua măsurile legale care se impun. În ultimele luni polițiștii locali au depistat și sancționat un număr de 11 persoane în această situație.

De regulă, aceștia sunt tineri care prin astfel de manifestări încearcă să-și pună amprenta și se facă, cunoscuți în cercurile de artiști de gen.

Mai mult, Poliția Locală atrage atenția și asociațiilor de proprietari, proprietarilor de imobile, reprezentanților de instituții că, în conformitate cu aceeași Hotărâre de Consiliu Local 371/2007 modificată, au obligația de a asigura periodic curățarea fațadelor locuințelor și a altor construcții amplasate la frontul străzii, în caz contrar riscând la rândul lor sancțiuni. Aceste apeluri către populație vin ca urmare a necesității implicării tuturor cetățenilor orașului în conștientizarea că Timișoara merită și prin menținerea unui aspect îngrijit al clădirilor orașului să primească titulatura de capitală culturală europeană.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863459