Controale la terasele din oraș
Poliția Locală Timișoara atrage atenția societăților comerciale care își amplasează terase sezoniere pe raza municipiului că polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au demarat verificări pentru a se stabili modul în care se respectă legislația cu privire la deținerea autorizației și specificațiile privind condițiile de amplasare.

După ce săptămâna trecută au fost deja depistate două terase în zona centrală, respectiv pe str. Alba Iulia și pe str. Mărășești, care funcționau fără a deține documentele legale, în această perioadă vor fi verificate și alte asemenea locații.

 Potrivit HCL 43/2011, comercianții care desfășoară activități de comerț stradal pe terase au printre obligații desfășurarea activităților de comerț stradal în mod civilizat, cu respectarea normelor legale privind igiena și sănătatea publică, protecția consumatorilor, proveniența și calitatea mărfurilor, protecția muncii, liniștea și ordinea publică, având obligația să afișeze datele de identificare și acordul de funcționare ambulant, să asigure expunerea estetică a produselor și afișarea în mod vizibil a prețurilor, să-și desfășoare activitatea comercială în perimetrul și pe amplasamentul aprobat, să păstreze curățenia în zona publică ocupată și în perimetrul ei, să utilizeze mobilierul stabilit și aprobat de către Instituția Arhitectului Sef din cadrul Primăriei Timișoara, să respecte ordinea, liniștea publică în perimetrul amplasamentului și să nu creeze disconfort riveranilor, să nu aducă prejudicii zonelor verzi și mediului înconjurător, să respecte orarul de funcționare aprobat.

Nerespectarea prevederilor acestei Hotărâri de Consiliu Local atrage după sine sancțiuni cuprinse între 200 și 1500 lei.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13661756