Timișorenii fac apel la polițiștii locali
Pe lângă sesizările primite în scris și prin e-mail, Dispeceratul Poliției Locale Timișoara primește lunar peste 300 de sesizări telefonice de la cetățeni, care semnalează diverse aspecte legate de păstrarea ordinii și liniștii publice, curățenia orașului, activitatea de comerț stradal, oprirea, staționarea și parcarea pe raza orașului.

Spre exemplu, luna trecută, un număr important de sesizări a venit pe linie de mediu, în multe cazuri situațiile cele mai frecvent semnalate fiind existența rampelor clandestine de deșeuri, dar și faptul că unii cetățeni aruncă deșeuri pe domeniul public creând astfel disconfort.

De cele mai multe ori cei care abandonează deșeuri vin și le descarcă din mașină. Este și cazul unui bărbat care a fost sancționat de polițiștii locali fiind surprins aruncând moloz pe str. Balta Verde nr. 10, în urma unui apel primit de la un alt timișorean care l-a observat.

O altă categorie de sesizări este cea privind prezența oamenilor străzii, a cerșetorilor și mai ales a cazurilor în care aceste persoane aflate în majoritatea cazurilor sub influența alcoolului sunt căzute pe trotuare, cum ar fi un caz semnalat pe str. Andrei Șaguna, sau chiar pe liniile de tramvai, cum ar fi cazul unul cetățean care a adormit zilele trecute între șinele tramvaiului de pe Bdul Revoluției, în zona Prefecturii.

În toate cazurile polițiștii locali aflați în teren sunt îndrumați către locațiile în care sunt semnalate fapte de încălcare a legislației și iau măsurile legale care se impun, cu rezerva rapidității în deplasare, în funcție de celelalte evenimente din teren.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13676572