Precizări privind activitatea Poliției Locale pe mijloacele de transport în comun
Ca urmare a unor articole apărute în unele publicații locale, Direcția Poliția Locală Timișoara dorește să facă unele precizări privind modul de acțiune pe anumite domenii de activitate, atribuțiile pe care polițiștii locali le au privind activitatea de menținere a ordinii și liniștii publice.

Astfel, facem precizarea că Poliția Locală Timișoara acționează strict pe baza Legii 155/2010 și ținând cont de prevederile HG 1332/2010, precum și în baza hotărârilor de Consiliu Local, care prevăd și sancționează faptele contravenționale săvârșite pe raza Municipiului Timișoara.

Astfel, ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni și a constatărilor efectuate în teren, polițiștii locali au organizat și desfășurat acțiuni comune cu reprezentanții Regiei Autonome de Transport Timișoara, pentru prevenirea și combaterea faptelor contravenționale, de la călătoria fără bilet, depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe mijloace de transport în comun, a persoanelor care aruncă deșeuri în aceste mijloace, fac scandal, consumă alcool, deteriorează mijloacele.

Numai în anul 2012 au fost organizate 141 de acțiuni pe această linie, fiind aplicate un număr de peste 4000 de sancțiuni contravenționale.
Trebuie menționat faptul că furturile din buzunare, din poșete, genți etc au făcut obiectul unor acțiuni comune ale Poliției Locale și Poliției Municipiului Timișoara, deoarece aceasta din urmă are un departament specializat pe acest domeniu, care lucrează profesionist, conform atribuțiilor pe care le are, Poliția Locală având rolul doar de a sprijini, de a lua măsuri în momentul în care constată o faptă în flagrant și evident, prin acțiunile organizate cu polițiști locali în uniformă, așa cum prevede legea, de a preveni comiterea unor astfel de fapte.

Probarea faptelor de furturi este un procedeu complex, care presupune mijloace specifice de care dispune numai Poliția Națională, care de altfel răspunde și de finalitatea acțiunilor organizate.


Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662229