Sesizări la adresa deținătorilor de animale de companie
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat verificări, în cursul după-amiezii de ieri, la un imobil de pe str. Albinelor nr. 57, ca urmare a sesizărilor venite din partea vecinilor locației respective.

Un număr de șase vecini care locuiesc lângă, dar și în apropierea casei de la nr. 57, au semnat o sesizare prin care solicită sprijinul Poliției Locale pentru luarea de măsuri în cazul familiei care crește la adresa menționată un număr mare de câini. Animalele latră permanent, fac gălăgie, mizerie, iar mirosul, în special în perioada sezonului cald, este greu de suportat.

În primă fază, proprietarii câinilor au fost avertizați în scris, conform HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, pentru neindividualizarea animalelor de către deținători prin microcipare și neînregistrarea lor în Registrul animalelor de companie.

Mai mult decât atât, animalele nu sunt ținute într-un țarc prin care să se respecte distanța de minim 10 metri față de geamurile imobilelor învecinate.

La prima invitație a proprietarei câinilor la sediul Poliției Locale, aceasta a prezentat carnete de sănătate pentru trei dintre câini, deși în curte numărul acestora este cel puțin triplu.

În această situație, la verificarea efectuată ieri, după ce vecinii au depus o nouă sesizare, proprietarii animalelor au fost chemați din nou pentru a prezenta documentele pentru toți câinii, în caz de neprezentare urmând a fi sancționați.

De asemenea, pentru remedierea situației se va solicita și sprijinul altor instituții cu care Poliția Locală colaborează, mai exact al Direcției Sanitar Veterinare și al Gărzii de Mediu, cu atât mai mult cu cât în zonă este permament o stare conflictuală generată de deținerea numărului mare de câini.

Acesta nu este singurul caz de acest gen, la Poliția Locală fiind înregistrate tot mai multe sesizări de la cetățeni privind numărul mare de animale de companie deținute de unele persoane, mizerie și disconfort creat de mirosul acestora.
    

Purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara,
Șef Birou Daniela Seracin

foto
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13676765