Acțiuni ale Poliției Locale
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat acțiuni specifice în ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe spațiile publice din municipiu. Ca urmare a unei sesizări care menționa formarea repetată a unei rampe clandestine de deșeuri, polițistii locali s-au deplasat în zona Dâmbovița unde au constatat că cele sesizate se confirmă, depistând o persoană care transporta cu roaba un sac cu deșeuri rezultate din renovarea apartamentului în care locuiește la intersecția străzilor Vasile Lupu cu Bld. Dâmbovița, locație în care a mai abandonat anterior alți 7 saci cu moloz. Persoana a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform HCL 371/2007 modificată.

De asemenea, i s-a pus în vedere ca sacii abandonați sa fie ridicați și transportați la punctele de colectare ale SC RETIM SA sau în cele 4 locații pe care societatea de salubrizare le-a pus la dispoziția timișorenilor pe străzile Avram Imbroane nr. 70, Calea Torontalului 94, Str. Energiei nr. 3, Calea Moșniței nt.3. Cetățenii pot depune deșeuri rezultate ca urmare a amenajărilor interioare sub 1 m cub gratuit, precum și deșeuri de mobilier ori aparatură electrocasnică.

În urma controalelor repetate privind tulburarea liniștii publice, în special pe timpul nopții, în localuri publice au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar la o societate comercială s-a dispus ca măsură complementară închiderea activității.

Cetățenii trebuie să cunoască prevederile Legii 61/1991 republicată, privind tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-08:00 și 13:00-14:00 de către orice persoană, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobilele cu destinația de locuințe, ori situate în imediata vecinătate a acestora, se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă de la 500 la 1500 lei.

La ultima acțiune desfășurată de către Biroul Ordine Publică, polițiștii locali au patrulat pe biciclete făcând verificări operative în cartierele Odobescu, Soarelui, Buziașului, Fabric, I.I. de la Brad, Tipografilor, Cetate, Iosefin, în vederea relaționării cu cetățenii și a depistării faptelor ce contravin legislației.    

Ca urmare a acestei acțiuni au fost constatate 32 de contravenții privind încălcarea Legii 61/1991 republicată, a Legii 24/2007 modificată, OUG 195/2002, a HCL 371/2007 modificată în cuantum de 1.040 lei.

De asemenea, au fost depistate locații unde s-au format rampe clandestine de gunoi în zona Tipografilor și Odobescu, autovehicule abandonate pe domeniul public, demarându-se procedurile legale de identificare a proprietarilor, deteriorarea carosabilului ori a trotuarelor ca urmare a unor lucrări, îngrădiri improvizate ale zonei verzi, imobile nelocuite și neîntreținute în zona Tipografilor, prezența animalelor fără stăpân în Parcul Pădurice.

Cetățenii au ridicat mai multe aspecte polițiștilor locali cum ar fi prezența câinilor fără stăpân,  a oamenilor străzii care se adăpostesc la intrările în blocuri, blocarea trotuarelor pietonale cu autoturismele, gălăgie provocată la un local de pe str. Vasile Lucaci pe timpul nopții, ocuparea perimetrului de joacă destinat copiilor de către persoanele fără adăpost, parcări neregulamentare.

Serviciul Inspecție Comercială a continuat verificările în perimetru Pieței 700 unde comercianții ambulanți continuă să expună spre vânzare flori, fără a deține avizele necesare prevăzute în HCL 139/2011. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 200 lei, iar materialul dendrofloricol a fost distrus. Verificările continuă.

Din verificările efectuate de către Serviciul Disciplina în Construcții s-a constatat că în municipiul Timișoara sunt amplasate ilegal afișe sau material publicitare în locații neautorizate cum ar fi clădirile, stâlpii, firidele electrice, garduri, fapt care degradează aspectul orașului în general.

În acest an, polițistii locali au aplicat un număr de 57 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor HCL 371/2007 modificată și a HCL 160/2009  privind reglementarea activităților de publicitate stradală în municipiul Timișoara.

Aducem la cunoștiință celor care desfășoară aceste activități să respecte legislația, în caz contrar sancțiunile sunt cuprinse între 1000 și 2000 lei, dar și obligativitatea de a îndepărta afișele de pe spațiul amplasat.


Direcția Poliția Locală Timișoara
Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură

foto 1
foto 2
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662248