Nereguli constatate de polițiștii locali
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au depistat saptămâna trecută două cazuri similare de infracțiune, conducerea mopedului fără permis de conducere. Inițial, aceștia au fost opriți în trafic din cauza faptului că circulau fără a avea casca de protecție obligatorie.

Primul caz a fost constatat pe B-dul Revoluției 1989, iar cel de-al doilea pe strada Circumvalațiunii. Conducătorii mopedelor au fost opriți, însă la cererea îndreptățită a polițistului local aceștia nu au putut prezenta actul de identitate și nici permisul de conducere.

Ca urmare a identificării cei doi (persoane de sex masculin cu varste de 39, respectiv 28 de ani) au fost sancționați contravențional conform OUG 195/2002 modificată, art.36, alin.2, pentru conducerea mopedului fără casca obligatorie, ulterior fiind predați Serviciului Rutier din cadrul IPJ Timiș pentru continuarea cercetarilor.  

Pe linie de Inspecție Comercială, polițiștii locali au depistat în mod repetat, în perimetrul Pieței Libertății, o persoană care comercializa cărți, fără a deține avizele necesare privind ocuparea domeniului public. Aceasta a fost sancționată în repetate rânduri și somată să intre în legalitate însă a refuzat, motiv pentru care, la ultima acțiune, polițiștii locali au dispus ca măsură complementară a sanțiunii confiscarea mărfii. Au fost ridicate un număr de 1116 cărți, conform prevederilor Legii 12/1990 republicată.

Verificările în perimetrul Pieței 700 cu privire la prezența „florarilor” iliciți au continuat și zilele acestea, polițiștii locali au depistat aceeași comercianți care desfășoară activități de comerț stradal pe domeniul public fără avizele eliberate de Primăria Municipiului Timișoara.

Valoarea sancțiunilor a crescut, aceasta fiind de 3.000 lei, prevăzută de HCL 139/2011, privind condițiile de desfășurare a activităților de comerț stradal pe raza Municipiului Timișoara.

Verificările la terasele din Timișoara au continuat. Poliția Locală a înregistrat noi sesizări venite de la cetățenii ce locuiesc în apropierea acestor locații și care pe timpul nopții sunt detanjați de zgomot.

Serviciile Protecția Mediului și Inspecția Comercială au verificat sâmbătă noaptea, în intervalul 22.00-04.30, aproximativ 20 de terase situate în zona centrală, Complexul Studențesc, Dorobanților, Ialomiței, cartier Plopi, Iuliu Maniu, Calea Șagului.

S-a constatat, ca urmare a controalelor, că 10 locații erau închise la momentul controlului, în cazul a 7 terase sau localuri nu s-au confirmat cele sesizate și 3 societăți au fost sancționate, conform Legii 61/91 republicată, cu amenzi în cuantum de 2000 lei.


Consilier  Nicoleta Popa, purtător de cuvânt
Direcția Poliția Locală Timișoara


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662304