Măsuri împotriva proprietarilor care nu-și salubrizează terenurile
Poliția Locală Timișoara a realizat, în aceste zile, un prim bilanț în urma acțiunilor anunțate pe linie de protecția mediului, mai exact în ceea ce privește întreținerea, salubrizarea și împrejmuirea terenurilor de către proprietari.

Ca urmare a numărului mare de astfel de terenuri identificate de polițiștii locali, dar și semnalate de cetățeni pe raza municipiului Timișoara, la începutul lunii august s-a atras atenția proprietarilor de terenuri că au obligația, conform HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, să asigure salubrizarea și împrejmuirea acestora, nerespectarea prevederilor legale atrăgând după sine sancțiuni între 1.500 – 2.500 lei atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

După ce s-a făcut apel la proprietari să intre în legalitate, în această lună s-a trecut la măsuri sancționatorii. Astfel, după ce au fost verificate 54 de terenuri au fost aplicate 30 de sancțiuni în valoare de 52.000 lei, fiind aplicate și somații cu termene pentru a se lua măsuri de igienizare.

În cazul în care aceste termene nu sunt respectate vor fi aplicate noi sancțiuni. Pe lângă cele 54 de terenuri care rămân în atenție, pentru alte 44 de terenuri au fost demarate deja procedurile de identificare a proprietarilor, urmând a se lua măsurile legale în perioada imediat următoare.
 

BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863520