Lansarea paginii de web “Legislație pentru Democrație”
Asociația Pro Democrația - Clubul Timișoara anunță finalizarea primului dintre modulele site-ului “Resurse pentru Democrație”: “Legislație pentru Democrație”.

Acesta se găsește la adresa: http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org sau la o adresa mai ușor de memorat: http://legislatie.prodemocratia.org .

Pagina a fost realizată exclusiv în regim de voluntariat și cu sprijinul financiar al Consiliului Local al Municipiului Timișoara.

Partener web: http://www.resurse.com.

“Legislație pentru Democrație” își propune să asigure un acces facil la resursele legislative de interes pentru cetățenii care se confruntă cu diverse probleme din sfera participării civice, a accesului la informațiile de interes public, a relației cu instituțiile autorității de stat și ale administrației publice locale și din sfera apărării drepturilor omului.

Legile arhivate sunt organizate după următoarele domenii de interes:

- Participare civică și exercitarea drepturilor civice;

- Guvernământ și relația cetățeanului cu instituțiile statului;

- Partide politice și drepturile politice ale cetățenilor;

- Drepturile omului și protejarea lor prin lege;

“Legislație pentru Democrație” cuprinde:

- Peste 60 de acte normative interne (legi, ordonanțe guvernamentale, decrete prezidențiale);

- Acte normative internaționale (convenții, carte) ratificate și de România;

- Constituțiile României și documente legate de procesul de revizuire a Constituției desfășurat în perioada 2002 - 2003. De asemenea, Constituția revizuită, republicată este prezentă în site într-o formă care permite navigarea facilă după tematica articolelor.

- Peste 60 de link-uri către instituții și organizații neguvernamentale active la care pot apela cetățeni pentru a fi sprijiniți în demersurile lor publice.

Proiectul va continua prin lansarea în lunile aprilie și mai a secțiunilor dedicate partidelor politice și procesului electoral.

Cristian Bratu

Asociația Pro Democrația - Clubul Timișoara


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656844