Sute de sancțiuni aplicate de polițiștii locali
Zona centrală a orașului, mai exact Piața Victoriei din Timișoara, rămâne un punct fierbinte în ceea ce privește acțiunile Poliției Locale pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, deoarece este locul cel mai frecventat de timișoreni, dar și de turiștii care vin și vizitează orașul nostru, dar și locul în care se desfășoară frecvent manifestări publice, culturale, religioase și de divertisment.

Pentru că suprafața este una destul de întinsă, iar zona este tranzitată atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, polițiștii locali asigură permanent perimetrul, cu patrule de polițiști locali.

Ca urmare a acestor activități întreprinse, polițiștii locali au constatat și aplicat în ultimele luni un număr de 605 sancțiuni contravenționale în Piața Victoriei din Timișoara, din care un număr de 366 la HCL 371/2007 modificată, în special pentru aruncarea de deșeuri pe domeniul public, împărțirea de flyere publicitare și lipirea de anunțuri în locuri neautorizate,  precum și pentru circulația cu biciclete în intervalul orar interzis, la acest capitol, din luna mai și până acum fiind applicate 191 sancțiuni.

De asemenea, un număr de 146 sancțiuni au fost applicate la Legea 61/1991 republicată pentru tulburarea liniștii publice, consum de alcool pe domeniul public, apelarea la mila publică, săvârșirea de acte obscene. Alte 23 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali la HCL 139/2011 și HCL 321/2001 pentru acte de comerț ilicit persoanelor depistate că vindeau fără documente legale produse, precum: parfumuri contrafăcute, linguri din lemn, obiecte de îmbrăcăminte etc.

Polițiștii locali acționează zilnic în toate zonele orașului și pentru depistarea și preluarea din stradă a persoanelor fără adăpost și a cerșetorilor, care sunt predați serviciilor sociale sau îndrumați către localitățile de domiciliu, după ce sunt preluați în baza de date.  Piața Victoriei este una frecventată și de aceștia, în acest perimetru fiind depistate în ultimele luni un număr de 124 de persoane. Cu această ocazie, Poliția Locală face din nou apel la cetățeni să nu mai ofere bani acestor persoane, deoarece, în acest fel, îi menținem în stradă, producând disconfort și creând o imagine neplăcută Timișoarei.
 
 
BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423516