Precizări privind ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public
Ca urmare a campaniei demarate la mijlocul lunii martie 2016, referitoare la sesizarea de către cetățeni a autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului Timișoara, Poliția Locală a înregistrat un număr de 280 sesizări referitoare la un număr de 625 autovehicule posibil abandonate.

Dintre acestea, în cazul a 351 de autovehicule au fost aplicate somații conform Legii 421/2002, iar celelalte 274 sunt în diferite stadii de verificare, fie nu se încadrează, fie sunt în faza de identificare a proprietarilor.

Poliția Locală Timișoara apreciază efortul depus de timișorenii care s-au implicat activ în această campanie și au  transmis un număr mare de sesizări. Trebuie însă menționat încă o dată că, Poliția Locală Timișoara efectuează verificările cu privire la autovehiculele abandonate sau fără stăpân în conformitate cu prevederile Legii 421/2002, în care se specifică faptul că trebuie urmată o anumită procedură, iar nerespectarea pașilor descriși în lege reprezintă un abuz. Simpla sesizare a unui autovehicul ca fiind abandonat nu înseamnă că imediat acesta este ridicat.  

Reamintim că, potrivit Legii 421/2002, vehicul fără stăpân este vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staționat pe domeniul public sau privat al statului, ori al unităților administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut. Conform aceluiași act normativ, vehicul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului.

Potrivit legii, procedura pentru  ridicarea vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al statului sau al unității administrativ-teritoriale se bazează pe o metodologie care implică întocmirea a numeroase documente și respectarea termenelorpentru ducerea lor la îndeplinire, iar acestea pot dura până la câteva luni de zile.

 
BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641405