Controale în piața volantă de lângă Stadionul “Dan Păltinișanu”
Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au organizat, în cursul zilei de miercuri, 22 iunie 2016, o acțiune în piața țărănească de tip piață volantă, din zona Stadionului „Dan Păltinișanu”, în scopul depistării persoanelor care comercializează produse agroalimentare care nu sunt obținute în fermele proprii sau sunt cumpărate în scopul revânzării din Piața de Gros sau alte depozite.

În cadrul acțiunii s-a constatat că mai mulți producători agricoli comercializează produse care nu sunt specifice sezonului și nu provin din gospodăriile pe care le dețin, producătorii verificați declarând că le-au cumpărat de la diferite depozite în scopul revânzării, aspect care contravine prevederilor art. 16, lit. h) din Legea 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol: “vânzarea unor produse agricole, altele decât cele din producție proprie, în baza carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol eliberat potrivit prevederilor prezentei legi” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei.

În urma verificărilor efectuate au fost sancționate contravențional 9 persoane, care, în calitate de producători agricoli, au încălcat prevederile Legii 145/2014, oferind spre vânzare produse agricole care nu sunt din producție proprie. Având în vedere cuantumul mare al amenzii prevăzut de actul normativ și cantitățile mici de produse expuse spre vânzare s-a stabilit ca primă măsură sancționarea cu avertismente, dispunându-se totodată retragerea de la vânzare a produselor care nu sunt din producție proprie.

În urma controalelor efectuate de Biroul Poliția Piețelor în cursul anului 2016 în piețele volante s-a constatat că toți comercianții dețin Atestate de producător eliberate de primării atât din județul Timiș, cât și din țară, în conformitate cu prevederile Legii 145/2014. Din datele obținute rezultă că fenomenul comercializării produselor cumpărate din Piața de Gros în baza Atestatelor de producător și a Carnetelor de comercializare este răspândit, în perioada următoare polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor urmând să intensifice acțiunile pe această linie.
 
 
BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641490