Cursuri pentru firme de construcții și meseriași

Proiectul de cooperare româno-german "Reabilitarea prudentă și revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timișoara" a organizat primele două cursuri de calificare pentru meseriașii din Timișoara, care doresc să contribuie activ la procesul de reabilitare a clădirilor istorice.

"Cursul reprezintă un real succes, iar interesul manifestat de firmele de construcții și meseriașii din Timișoara, care s-au înscris și au participat cu interes la toate activitățile desfășurate de noi, ne dau dreptate", a spus maistrul dulgher Henning Nitze încă la sfârșitul primei săptămâni de cursuri de reabilitare, care s-au desfășurat  în perioada 9. - 20. octombrie 2006.  Aceste două cursuri, unul pe tema „Reabilitarea șarpantelor și a acoperișurilor”, iar al doilea pe tema „Reabilitarea fațadelor”, se înscriu în cadrul activităților conexe proiectului „Reabilitarea prudentă și revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timișoara”. Printre participanți s-au numărat atât începători, cât și meseriași cu experiență, care au dorit însă să afle mai multe despre reabilitarea clădirilor istorice. Necesitatea organizării acestor cursuri derivă din importanța acordată de partenerii de proiect, Primăria Municipiului Timișoara și Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ), subiectului conservării patrimoniului cultural arhitectural al municipiului nostru pentru generațiile care vor urma. Pentru a putea garanta calitatea și durabilitatea lucrărilor de reabilitare efectuate, este nevoie de meseriași specializați în domeniul reabilitării clădirilor istorice, meseriași care să cunoască metodele de lucru folosite în perioada construcției imobilului. Putem astfel vorbi și de o revitalizare parțială a unor meserii tradiționale.

Organizatori

Partenerii proiectului în organizarea cursurilor de calificare pentru firme de construcții și meseriași au fost Fundația Româno-Germană Timișoara și Camera de Meserii Rheinhessen (Handwerkskammer Rheinhessen) din Germania, prin amabilitatea căreia cursurile au fost susținute de maistrul dulgher Henning Nitze. Acest cursuri, precum și cele care vor urma, oferă firmelor și meseriașilor din domeniul construcțiilor posibilitatea de a participa la piața constituită de reabilitări, care se află în plină dezvoltare.

Alex Nebejea
nebejea@gtztm.ro

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13667074