Concepþia peisagisticã
În cartierele în care predomină casele și vilele, spațiile verzi se vor amenaja în concordanță cu stilul arhitectonic, ținând cont de faptul că marea majoritatea caselor sunt cu parter și mansardă.
La ora actuală spațiile verzi stradale, în cartierele mărginașe (Mehala, Plopi etc.), sunt plantate în majoritate cu pomi fructiferi; compoziția suprafeței înierbate este formată din specii spontane, aduse de vânt. Acești pomi vor fi înlocuiți cu specii valoroase din punct de vedere dendrologic, ecologic și peisajer, devenind un obiectiv important al Primăriei Municipiului Timișoara. În fața unor case există amenajări frumoase, care fac, totuși, notă discordantă cu amenajarea restului străzii. În noua concepție peisajeră se vor efectua proiecte pe străzi în funcție de stilul arhitectonic al caselor. Astfel, se vor folosi arbori de talie mică (pentru a nu incomoda gospodăria tehnică subterană sau aeriană, după caz), arbuști ornamentali prin flori, coloritul frunzelor, frunze persistente și plante  erbacee ornamentale prin flori cu proprietăți medicinale (gălbenele, crăițe, rozmarin, levănțică etc.).

În Programul „Timișoara Ecologică” este prevăzut un amplu program de plantare pe spațiul verde din fața imobilelor, în cartierele periferice. În acest sens Primăria Municipiului Timișoara, în primăvara anului 2003, a plantat 5.000 de arbori în Ciarda Roșie și Cartierul Soarelui.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13763147