Reabilitarea fațadelor în Timișoara
28 Octombrie 2006
Timișoara este unul dintre orașele cu un centru istoric deosebit. Reabilitarea imobilelor și a fațadelor din această zonă presupune un mod de lucru mai atent decât în cazul imobilelor construite mai aproape de zilele noastre, deoarece trebuie avute în vedere caracteristicile tencuielii de var utilizate.
Publicat in Arhitectura
Dreptul de semnătură pentru documentațiile de amenajare a teritoriului și de urbanism
27 Februarie 2006
Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1519/2004 - pentru aprobarea Regulamentului privind dobândirea dreptului de semnătura pentru documentațiile de amenajare a teritoriului și de urbanism și a Regulamentului referitor la organizarea și funcționarea Registrului Urbaniștilor din România, începând cu 1 ianuarie 2006, documentațiile de urbanism depuse spre aprobare vor fi însoțite de:
Publicat in Arhitectura
Reglementări tehnice
27 Februarie 2006
Având în vedere prevederile Ordinului 364/2005 al Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului pentru aprobarea Reglementării tehnice "Ghid privind reabilitarea termică a blocurilor de locuințe cu regim de înălțime până la P+9E, realizate după proiecte tip, prin transformarea acoperișurilor tip terasă în acoperișuri înclinate, cu amenajarea de poduri neîncălzite sau mansardare” informăm persoanele interesate că, potrivit reglementărilor din această normă:
Publicat in Arhitectura
Vizită în cadrul proiectului de reabilitare a clădirilor istorice
01 Aprilie 2005
In perioada 7 – 8 aprilie 2005, o delegație din partea KfW (Banca de Dezvoltare a Guvernului Germaniei), compusă din experții Verena Pfeiffer și Johanna Kotowski, a efectuat o vizită de lucru la Primăria Timișoara, în cadrul intenției municipalității de reabilitare a clădirilor istorice din Timișoara, fiind primiți de primarul Gheorghe Ciuhandu.
Publicat in Arhitectura
Colaborare în domeniul arhitecturii și al planificării urbane Între tinerii specialiștii din Szeged și Timișoara
01 Aprilie 2004
În perioada 21.04 – 5.05.2004, are loc la Timișoara, la Galeria „Pro Armia” a Casei Armatei, din Piața Libertății, o expoziție a tinerilor arhitecți din orașul înfrățit Szeged. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00.

Expoziția este inclusă în programul de cooperare trans­frontalieră între Szeged și Timișoara în domeniul arhitecturii și urbanismului, program finanțat de Uniunea Europeană, program Phare CBC componenta proiecte mici.
Publicat in Arhitectura
<<1, 2, 3, 4, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678028