Chiar este fotbal de văzut

Timișorenii nu se pot plânge că nu pot vedea meciuri de fotbal la stadion. În acest sezon, orașul are o echipă în prima ligă și două în cea secundă.

Microbiștii timișoreni nu au de ce să se plângă din punct de vedere al ofertelor de spectacol fotbalistic. În capitala Banatului sfârșiturile de săptămână aduc meciuri de toate nivelurile. Dacă despre Poli Timișoara nu are rost să mai vorbim, deoarece ziarele de specialitate se ocupă zilnic de activitatea echipei, cluburile care își desfășoară activitatea în al doilea eșalon nu sunt în aceeași măsură mediatizate. În orașul nostru există două formații de Liga II: CFR Timișoara și Poli II, satelitul formației de prima ligă.

CFR a fost fondată în 1933 și, după unii microbiști, este în acest moment adevărata păstrătoare a tradiției fotbalului timișorean. Experimentatul antrenor Ioan Sdrobiș are misiunea de a crește la echipă jucători de valoare, împletind experiența unor jucători consacrați (Gheju) cu tinerețea și ambiția unor juniori de perspectivă (Dragalina). Echipa joacă pe arena de lângă Gara Mare și are deja un grup fidel de susținători.

Poli II este pepiniera unde echipa de prima ligă cu ambiții europene își crește juniorii. Aici joacă în special jucători născuți după 1983, antrenorul Iosif Rotariu fiind cel care are misiunea de a-i pregăti la arena Electrica pe cât mai mulți dintre ei pentru meciurile de prima ligă. Lotul cuprinde deja câteva dintre cele mai promițătoare nume ale fotbalului: Daminuță, Axente sau portarul Pantilimon.

Dacă ceea ce vedeți pe teren în primele două ligi nu vă satisface, există opțiunea pitoreștilor meciuri de liga a treia. Calor Timișoara, CS Tim Giroc, UM Timișoara și Timișul Albina sunt echipe ale căror meciuri le puteți urmări pe viu cu un efort minim, dacă vă doriți.

Dan Jakabhazi

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517716