Necazul Esterei Dobre

Luptătoarea din Jimbolia a pierdut calificarea în turul doi la Beijing din cauza arbitrajului potrivnic. În primul tur al categoriei 48 de kilograme de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Estera Dobre (foto) a întâlnit o sportivă din El Salvador - Ingrid Medrano. După 1-1 la capătul primelor două reprize, bănățeanca a câștigat runda decisivă cu 2-0. Un arbitru a declarat-o învingătoare, iar luptătoarea ce provine dintr-o familie cu 17 frați se gândea deja la turul următor. Acolo  trebuia să o întâlnească pe reprezentanta Kazahstanului, Tatiana Bakatiuk.

Estera a aflat că este eliminată din competiție la o jumătate de oră de la meciul său. Fără explicații, șeful arbitrilor, a dat de unul singur o altă interpretare a ceea ce s-a întâmplat. "Nu ne venea să credem. Am făcut un protest verbal, dar până am cerut explicații, până am ajuns la ei, s-a disputat deja următorul tur. Estera e darâmată”, a declarat Vasile Pușcașu, actualul secretar al Federației Române de Lupte și ultimul campion olimpic la lupte dat de România.

De menționat că România a încheiat Jocurile Olimpice cu un bilanț de patru medalii de aur, una de argint și trei de bronz, după ce în urmă cu patru ani, la competiția de la Atena, delegația noastră reușise 19 medalii, dintre care opt de aur, cinci de argint și șase de bronz.

Cristian SERTEA
cristian.sertea@prosport.ro

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13855793