Unde-i BUCURia jocului?
Fără "bomberul" ei din ultimele sezoane, Poli este, încă, în căutarea formulei ofensive de succes pentru returul Ligii I.
Stagiile de pre­­gătire din Antalya au trecut la amintiri, sezonul oficial se apropie rapid, dar optimismul pentru me­ciurile oficiale e rezervat.
Unul dintre motive, poate, cel mai important, ar fi lipsa omului de la finalizare.
Poli a punctat des, dar nu decisiv pentru victorie, ceea ce îl pune pe gânduri pe antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.
S-a văzut în partidele amicale că plecarea lui Bucur e prea acut resimțită de echipă, iar soluțiile sunt încă teoretice.
Foarte mulți s-au întrebat de ce conducătorii nu i-au propus un “supliment” la contract lui Bucur, pentru a-l convinge să rămână; pentru că era până la urmă “vrabia din mână”… Lucrurile fiind consumate deja, ne rămâne doar să avem încredere în inspirația lui Sabău și în transpirația jucătorilor, că va apărea în primăvară succesorul lui Gigel, în fața porții adverse.
Doar marcând, Poli va avea șanse să câștige “cele 17 finale”, atât de des amintite de la începutul lui 2010.
Tehnicianul bănățenilor a simțit și el perioada neconvingătoare apărută în această iarnă, recunoscând după cel mai important amical al perioadei de pregătire, cel cu vicecampioana Rusiei, Spartak Moscova: “Facem niște gafe, care nu se pot face la nivelul ăsta. Noi avem niște pretenții de la jucători. Încercăm să vedem ce se întâmplă, să găsim motivele pentru care avem această atitudine. Nu mai arătăm ca o echipă, care are foame de rezultate. Sunt niște probleme pe care trebuie să le rezolvăm’’ a spus Sabău.
Un alt aspect al jocului și rezul­tatelor lipsite de satisfacție, din cele două cantonamente, e instabilitatea formulei de bază folosită în meciurile disputate în Turcia.
Antrenorul le-a dat șanse tuturor să arate de ce sunt în stare, dar deocamdată prea puțini se întrevăd ca opțiunile sigure pentru garnitura cu jucători titulari.
La schimbările dese în echipă au “contribuit” și accidentările unor oameni importanți. Fără îndoială pe primul loc e accidentarea lui Cosmin Contra, în care s-au pus mari speranțe mai ales pentru acel câștig de siguranță în joc. Fundașii laterali Thiago Costa și Florin Maxim au ajuns chiar la operații, pierzând și ei câteva săptămâni importante în perspectiva returului.
Semnele unui reviriment s-au văzut cu prilejul jocurilor disputate în aceeași zi – cu Buducnost Podgorica și cu Litex Loveci.
Mansour și Parks au fost mai periculoși, Claudiu Ionescu și Magera “s-au lipit” și de goluri.
Suporterii îi așteaptă tot așa și în partidele oficiale.
Un retur pentru titlu
Toată lumea din club a anunțat că jocurile vor fi abordate la victorie, pentru a ajunge pe primul loc al campionatului. Cele mai importante deplasări ale returului vor fi în București, la Rapid (etapa a 20-a), la Steaua (etapa a 29-a) și la Dinamo (etapa a 31-a). La Timișoara, adversarele cele mai redutabile care vor veni sunt celelalte formații fruntașe din afara Capitalei: Unirea Urziceni (etapa a 21-a), FC Vaslui (etapa a 24-a) și CFR Cluj (etapa a 28-a). Nu sunt de neglijat nici partidele cu echipele mici ori cu adversari incomozi; vor avea încărcătură specială deplasarea la Universitatea Craiova (etapa a 25-a) și, probabil, partidele din ultimele două runde ale campionatului, la Pandurii Târgu Jiu și cu FC Brașov, acasă.
Viorel JURCUȚ
sport@radiotimisoara.ro
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517670