Două competiții naționale de canotaj - la Timișoara
Viceprimarul Timișoarei, Adrian Orza,  s – a întâlnit astăzi, în sala de consiliu a primăriei, cu Președintele Federației de canotaj, Elisabeta Lipă, precum și cu mass-media locală, în avampremiera competițiilor de canotaj ce vor avea loc pe canalul Bega în luna aprilie.

La această întrevedere au mai fost prezenți Dl. Mihai  Alupei, antrenor federal, Dl. Popescu Dumitru, antrenorul lotului olimpic de seniori  și, de asemenea, conducătorii cluburilor și secțiilor de canotaj din Timișoara.

Orașul nostru are onoarea să găzduiască din nou, dupa o pauză de un an, 2 competiții importante ale canotajului românesc:

1.    Finalele CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE CANOTAJ FOND SENIORI – în zilele de 5 si 6 aprilie;
2.    Finalele CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE CANOTAJ FOND JUNIORI – în zilele de 11 si 12 aprilie;

Canotajul în Timișoara a fost înființat acum 148 de ani de un grup de studenți. Astfel, orașul nostru are o tradiție și istoric în canotaj, care vin din trecut, atât ca activitate sportivă de performanță în cadrul cluburilor sportive de seniori și juniori timișorene, dar și în calitate de gazdă în desfășurarea unor competiții de anvergură pe Canalul Bega, căt și pentru pregătirea loturilor naționale și lotului olimpic al României.

Timișoara are în prezent 4 sectii de canotaj cu sportivi de valoare, la seniori și juniori, la CS Universitatea , CS Municipal, CS Școlar Bega și CS Banatul, astfel că, în anul 2011, canotorii timișoreni au obținut 5 titluri în competițiile naționale.

De asemenea, în Timișoara funcționează CENTRUL NAȚIONAL DE JUNIORI 2, finanțat de federație, pentru 8 sportivi băieti și fete, care se pregătesc cu antrenori locali și urmează școala.

Municipiul Timisoara a finanțat în ultimii ani cluburile locale menționate, fiind alocate sume din bugetul local și în anul 2012 pentru calendarele competiționale ale secțiilor de canotaj.Totodată s-a  aprobat finanțarea Asociatiei Județene de Canotaj, pentru creșterea numărului de sportivi din Centrul de juniori.
 
Competițiile din aceste zile, găzduite de orasul nostru, se bucură de prezența a nu mai puțin de 26 de cluburi din țară, ceea ce înseamnă peste 300 de participanți ( sportivi în peste 150 de echipaje, oficiali, antrenori, arbitri).

Biroul Relații Publice

Foto 1, Foto 2
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517604