Implicarea sectorului privat
La 1 ianuarie 2003, în urma apariției Hotărârii Guvernului nr. 866/2002 imobilele în care își desfășoară activitatea Spitalul Clinic Municipal - inclusiv clădirea nefinalizată - împreună cu cele aparținând Spitalului  „Luis Țurcanu”, Spitalului  „Victor Babeș” și Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Dr. D. Popescu” au trecut din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al municipiului Timișoara și în administrarea Consiliului Local Timișoara.

De la preluare și până în momentul de față, Primăria Timișoara a făcut investiții importante în aceste unități medicale, din fonduri de la bugetul local, după ce ani buni de zile, în multe dintre aceste clădiri nu a fost investit mai nimic.

Una dintre problemele serioase din acest domeniu este și finalizarea noului Spital Clinic Municipal al orașului, investiție începută în urmă cu 10 ani și sistată în anul 2000 din cauza lipsei banilor. Această clădire se află acum în administrarea noastră și ea trebuie finalizată, pentru a putea oferi timișorenilor servicii medicale la standarde ridicate.

Soluția pe care am identificat-o ca fiind cea mai bună este realizarea unui parteneriat public – privat (PPP). În acest sens, am înaintat, iar Consiliul Local Timișoara a aprobat, o hotărâre privind inițierea proiectului de parteneriat public-privat “Spitalul Clinic Municipal Timișoara”.
PPP intervine atunci când sectorul privat cooperează cu autoritățile publice pentru a furniza capitalul și experiența sectorului privat în vederea asigurării unor servicii publice, aducând îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța și metodele de lucru eficiente. PPP reprezintă unul din instrumentele cele mai eficiente de canalizare a fondurilor publice și private în sistemul de asistență medicală.

Experiența Parteneriatelor Publice – Private nu este nouă pentru municipalitate. Am mai folosit această metodă de succes și aș dori să amintesc doar realizarea prin această metodă a Incubatorului de afaceri în domeniul software.

Îmi exprim convingerea că partenerii privați vor fi interesați de această investiție și îi așteptăm pe cei care își vor exprima interesul, la discuții.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678025