Respectul față de lege – respectul față de noi înșine

Ne mândrim cu faptul că Timișoara este un oraș european. Ne place să le spunem prietenilor din alte orașe sau invitaților din străinătate care sunt realizările Timișoarei. Și chiar avem cu ce să ne mândrim.

Din păcate, însă, unii dintre concetățenii noștri își fac un titlu de glorie din a distruge și a vandaliza  munca celorlalți. De a distruge cu brutalitate ce încearcă ceilalți să construiască.

Așa se întâmplă cu wc-urile publice, cu infochioșcurile și chiar cu mușcatele din ghivecele amplasate pe domeniul public. Ce pedeapsă poate primi un om care vandalizează o toaletă publică, la doar patru zile de la darea ei în folosință? Sau unul care fură flori? Sau distruge coșuri de gunoi? Sau sparge cu bestialitate infochioșcul din Gara de Nord?

Acestea sunt investiții pe care municipalitatea le face din bani publici, din banii noștri ai tuturor. Acestea nu sunt prejudicii aduse primăriei, ci sunt prejudicii aduse orașului, celor care doresc să trăiască civilizat.

Probabil că reacția normală vis-a-vis de acești oameni ar trebui să fie supunerea lor oprobriului public: să punem pozele acestor oameni pe panouri publicitare, să-i vadă părinții, prietenii, colegii de serviciu, șefii. Expunerea lor pe un fel de panou al rușinii. Să-i amendăm nu doar pecuniar ci și civic.

Cred în introducerea acestor amenzi civice. Poate că efectul psihologic pe care îl vor avea asupra celor care sunt „tentați” să mai distrugă sau să fure va avea un succes mai mare decât cel pe care îl are legea.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13757642