Un an de la alegeri

În 6 iunie 2004, timișorenii mi-au oferit pentru a treia oară încrederea lor, alegându-mă în funcția de primar al municipiului Timișoara. Eram conștient, din momentul anunțării rezultatelor, că mă așteaptă o misiune extrem de grea. Faptul că am câștigat alegerile din primul tur mă obligă în mod deosebit față de cei care mi-au dovedit în acest fel încrederea în mine, în echipa mea și în oferta electorală pe care am prezentat-o.

Fără nici un fel de falsă modestie, doresc să spun că am avut cea mai complexă și mai realistă ofertă electorală. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care acum, la un an de la alegerile din iunie 2004, pot spune că promisiunile electorale au fost îndeplinite în proporție de peste 50% și că, până la finele anului 2006, ele vor fi îndeplinite în proporție de peste 90%.

Există, desigur, unele domenii în care lucrurile au mers ceva mai greu sau în care rezultatele muncii depuse nu sunt încă vizibile. Dar, în aceeași măsură, există domenii în care am realizat mult mai multe decât ne-am propus înaintea alegerilor locale din 2004.

După primul an din actualul mandat pot afirma, însă, că până la finalul mandatului ne vom îndeplini toate obiectivele din toate domeniile, și chiar vom realiza multe lucruri în plus.

Desigur, aceste realizări nu s-ar fi putut atinge fără o colaborare în general bună între executiv (primari și viceprimari) și legislativ (consiliul local) și fără parteneriatul cu cetățenii orașului, pe baza unui plan de dezvoltare bine pus la punct. Am propus o abordare responsabilă a administrației publice locale, punând interesul cetățenilor deasupra intereselor personale sau de partid. În mod firesc, a continuat transpunerea în practică a proiectelor prioritare prevăzute în Conceptul Strategic de Dezvoltare Economică  și Socială a Zonei Timișoara, deoarece consider că doar prin continuarea proiectelor începute se poate ajunge la realizarea lor completă și implicit la asigurarea unei dezvoltări coerente a orașului și a zonei în care trăim. Numai prin continuitate se poate asigura durabilitate, și doar dezvoltarea durabilă a Timișoarei, dublată de competitivitate, poate să facă posibilă mult dorita integrare în Uniunea Europeană.

Vă propun să citiți în paginile 7, 8, 9 și 10 ce am realizat în anul scurs de la alegerile locale. 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517918