A fi timișorean!

„Fiecărui timișorean ar trebui să-i bată inima mai tare când este vorba despre orașul nostru, orașul cel mai important, aici, în vestul țării.”

Else von Schuster în „Timișoara - Mica Vienă de altă dată”

 

Menirea oricărei administrații este asigurarea bunăstării cetățenilor. Și asta ne străduim să realizăm de câțiva ani încoace. Dar administrația, fără sprijin, atât din partea cetățenilor, a societății civile, a celorlalte instituții și a politicienilor nu poate face mai nimic.

Desigur, că poziția de a veni de pe meleaguri străine, de la Paris, Londra sau București și de a te arăta „dezgustat” de cum arată orașul e mult mai convenabilă și comodă, decât cea de a te implica activ în dezvoltarea orașului. Politicieni care au ajuns în poziții cheie de decizie și de lobby pentru țară și orașul lor, se mulțumesc doar să critice strădaniile celor care au rămas să lucreze pentru orașul lor.

Câți dintre politicienii pe care Timișoara i-a trimis la București au promovat în forurile în care au ajuns interesele Timișoarei? Noi știm că prea puțini ne-au călcat pragul Primăriei cu proiecte concrete de dezvoltare, cu investitori, cu programe de finanțare pentru oraș. În schimb citim prin ziare, că din măreția poziției pe care o ocupă vorbesc despre „cum arată orașul”.

Bineînțeles, e mai ușor să spui că orașul e „spart”, decât să găsești noi surse de finanțare pentru lucrări, așa cum a făcut-o administrația locală. E mai comod să te arăți „supărat” de lucrările care îți provoacă un disconfort temporar, decât să admiți că aceste lucrări trebuiau realizate de câteva decenii, pentru că ele au ieșit de mult timp din garanția pe care le-a dat-o constructorul. Și bineînțeles, dă foarte bine să te arăți „oripilat și sătul” de zgomotul și praful pe care aceste lucrări îl produc, decât să accepți că administrația se zbate să găsească soluții și să rezolve probleme concrete.

Da, este praf, este zgomot, sunt ambuteiaje în trafic, și bineînțeles că orașul nostru nu arată ca Parisul, dar nici cei care știu doar să critice nu sunt parizieni. Poate că acești oameni politici încă nu au înțeles că dacă electoratul i-a desemnat pentru a ocupa o demnitate publică au făcut-o pentru ca ei la rândul lor să facă ceva pentru orașul nostru. Nu doar să critice. La București, sau la ambasadele din străinătate, sau la instituțiile europene, ar trebui să ajungă cei care vor să-și folosească poziția pentru a ajuta orașul care i-a trimis acolo, nu pentru a se arăta „deranjați” de cei care, pe plan local pun mâna și lucrează. 

De aceea lansăm un apel de colaborare și de sprijin: noi, ca administrație locală suntem deschiși oricărei forme de colaborare și sprijin în favoarea timișorenilor: proiecte concrete, investitori străini, programe de finanțare.

Și poate așa, într-o zi, orașul nostru va rivaliza cu Parisul, Londra sau Viena.

Altfel, avem toate șansele să trăim într-o perpetuă campanie electorală, perfidă și inutilă!

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651306