Timișoara, mereu în avangarda țării

Timișoara se schimbă. Cu fiecare zi care trece, chiar cu fiecare oră, ceva nou apare în orașul nostru. Se face ceva în plus, se repară ceva, se înfrumusețează altceva, se adaugă ceva nou.

Aceasta este Timișoara de câțiva ani. Nu este ușor, dar, împreună cu timișorenii, am reușit să facem ca despre orașul nostru să se vorbească doar în termeni elogioși. Aceasta, din păcate, doar în afara Timișoarei și în afara țării. În timp ce aici, din diverse interese economice și politice, suntem criticați pentru orice facem - indiferent că este bine sau rău - sau nu facem, în timp ce aici sunt unii care încearcă să încetinească ritmul transformărilor, atunci când mergem în alte orașe vedem invidia celor care află că suntem din Timișoara.

Când vine vorba despre România, în presa internațională este dat mereu exemplul Timișoarei. În cercurile politice "de la centru", Timișoara este considerată un model. Zeci de reprezentanți ai diferitelor municipalități din țară sună zilnic la Primăria Municipiului Timișoara pentru a primi consultanță în diferite domenii sau pentru a vedea cum am rezolvat aici anumite probleme cărora în alte localități nu li se face față.

Știm că este deranjant faptul că întreaga Timișoară arată acum ca un șantier de construcții. Însă, dacă vrem să transformăm Timișoara într-un oraș așa cum este el văzut de "LExpansion" - o Elveție a României, trebuie să avem un pic de răbdare. Avem acum ocazia să facem din Timișoara nu numai cel mai european oraș al României, ci un oraș european în adevăratul sens al cuvântului.

Suntem conștienți că mai sunt multe de făcut. Suntem conștienți transformarea aceasta merge mai încet decât ne-am dori-o cu toții. Însă aici, la Primăria Municipiului Timișoara, cu toții lucrăm din greu pentru această schimbare. Și, cu ajutorul - dar mai ales cu înțelegerea - dumneavoastră, a timișorenilor, suntem convinși că vom reuși să facem ca transformarea să se încheie mai devreme. Iar Timișoara va rămâne în avangarda țării, așa cum a fost mereu de-a lungul istoriei sale.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409962