Mica Vienă

De câteva săptămâni am reluat, în Piața Unirii, un proiect cultural pe care l-am început în urmă cu trei ani. Este vorba despre „Timișoara - Mica Vienă”, proiect care se desfășoară în Piața Unirii, în fiecare sfârșit de săptămână, din 9 mai până în 16 septembrie.

Așa că, în fiecare sfârșit de săptămână, organizăm o serie de evenimente culturale – concerte, spectacole, piese de teatru, expoziții – după modelul marilor orașe europene.

Ideea proiectului e simplă: încurajăm tinerii artiști să-și promoveze creațiile artistice, pentru a se face cunoscuți, promovăm arta în stradă pentru a oferi unui public cât mai larg liberul acces la manifestări culturale de calitate, în aer liber, pe perioada verii și nu în ultimul rând, punem în valoare  diversitatea și bogăția arhitecturală a Pieței Unirii.

Până acum proiectul s-a bucurat nu doar de interesul publicului spectator, dar și de interesul artiștilor, atât timișoreni, cât și din țară, pentru că și veștile bune circulă repede.

Luna iunie e una importantă pentru toți iubitorii de fotbal de pe planetă – e luna Campionatului Mondial de Fotbal. Așa că, pe întreaga perioadă a campionatului, meciurile vor fi transmise pe un ecran uriaș, în Piața Unirii.

Proiectul cultural nu va avea de suferit, pentru că între pauzele dintre meciuri vom avea în continuare concerte, expoziții, proiecții de filme, piese de teatru.

Tot pentru acest spațiu am gândit un proiect prin care cei care vin aici să aibă acces gratuit la internet.

Așa că, ne așteptăm ca Piața Unirii să devină locul de întâlnire al timișorenilor amatori de cultură și de calitate.

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în a ne ajuta să realizăm acest proiect – artiști, instituții, organizații non-guvernamentale, firme. Pentru că acesta este un proiect al Timișoarei, pentru timișoreni!

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677710