Sistemul care salvează vieți

Zilele trecute, colegii mei de la Serviciul pentru Persoane Vârstnice montau primul aparat de telealarmare unei doamne în vârstă care nu beneficiază de serviciile de îngrijire la domiciliu pe care le oferim vârstnicilor singuri din Timișoara. Pentru că beneficiarii programului de îngrijire la domiciliu - oameni singuri și bolnavi - sunt incluși automat în acest sistem de telealarmare. Extinderea sistemului către cei din afara zonei de protecție sociale pe care municipalitatea o oferă, la cererea lor expresă, dovedește faptul că am avut dreptate când am mizat pe grija pentru viața semenilor noștri.

Prin acest sistem, bătrânii aflați la domiciliu sunt în siguranță: dacă li se întâmplă ceva, li se face rău, pot anunța că au nevoie de ajutor, prin simpla apăsare a unui buton, aflat pe  un medalion pe care aceștia îl poartă tot timpul asupra lor. O mașină, chiar salvarea dacă este cazul, va ajunge la ei în timp util. Cu alte cuvinte, această aparatură poate salva vieți.

Pe lângă ajutorul pe care acest sistem îl oferă persoanelor vârstnice, dându-le încrederea necesară pentru a continua să ducă o viață normală, în propriile case, știind că în caz că li se întâmplă ceva, pot cere imediat ajutor, printr-o simplă apăsare a butonului medalionului purtat la gât, acest sistem este de ajutor și personalului Serviciului pentru Persoane Vârstnice pentru că îi dă posibilitatea să fie permanent în contact cu persoanele aflate în evidență.

Ne bucurăm că am trecut de faza pilot a acestui sistem și că el își dovedește utilitatea, prin siguranța pe care le-o oferă celor care din păcate, aflați la o vârstă înaintată și bolnavi au nevoie de supraveghere 24 de ore din 24. Acesta este motivul pentru care, am decis ca sistemul să fie extins anul viitor și către doritorii care nu sunt beneficiari ai serviciilor noastre sociale, în acest sens, alocând fonduri pentru achiziționarea de noi aparate.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13759623