Investiții pentru Timișoara

Sondajele de opinie realizate în ultimul an ne-au arătat că una dintre cele mai grave probleme sesizate de timișoreni este lipsa locurilor de parcare. Peste 70% dintre cetățeni o văd ca pe o problemă stringentă a orașului.

Conform studiilor existente, Timișoara are un grad ridicat de motorizare, transpus în cifre, asta înseamnă că în orașul nostru există aproximativ 150.000 de vehicule la o populație de circa 320.000 de persoane. Adică, o mașină la două persoane, și lunar se achiziționează în jur de 100 de autovehicule. Acest lucru conduce la necesitatea înființării a cât mai multor locuri de parcare, fapt care va duce și la fluidizarea circulației rutiere, prin eliminarea autovehiculelor parcate pe carosabil.

În ultimii ani, parcările și locurile de parcare amenajate nu au reușit să facă față acestui număr ridicat de autovehicule. Cred că cifrele exprimă cel mai bine situația actuală: în Timișoara există 12.500 locuri de parcare și staționare, din care doar 2.000 în zona centrală.  

Așadar, este nevoie de găsirea de soluții pentru crearea de noi locuri de parcare. În condițiile în care, ne confruntăm cu o lipsă acută de spații pentru realizarea unor parcări clasice, singura soluție viabilă este realizarea pe puținele terenuri existente, de parcaje sub și supraterane, care într-un spațiu limitat pot concentra un număr mare de locuri de parcare, ducând astfel la rezolvarea problemei cu care ne confruntăm.

Din păcate, punerea în aplicare a acestei soluții este prea costisitoare pentru a putea fi suportată de la bugetul local. Fără implicare privată aceste proiecte vor rămâne pentru mulți ani doar în stare de proiect. 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651838