La mulți ani, Timișoara!

Peste câteva zile, România, cel puțin la modul formal, "va intra în Europa". Nu pot decât să salut acest lucru. Este un moment istoric care trebuie să ne stimuleze și mai mult, mai ales că Timișoara este considerată, de mult, de oficialii europeni ca făcând parte din Uniunea Europeană. Dar finalul fiecărui an este un bun moment de bilanț: ce s-a întâmplat în 2006?

Am demarat constituirea unei structuri, aș spune absolut vitală, pentru buna funcționare a orașului: Poliția Comunitară. Suntem la început de drum, dar sunt convins că odată completate efectivele și dotările, timișorenii se vor simți mai în siguranță pe străzile ora-șului.

Am finalizat și am dat în folosință, cu sprijin german, Piața de Gros, cea mai modernă și mai mare piață de legume și fructe a Timișoarei. Am terminat lucrările de modernizare ale Pieței Traian, dar și lucrări de reabilitare a liniei de tramvai și a infrastructurii adiacente, pe noi tronsoane. Tot cu sprijinul Guvernului Germaniei am demarat un proiect extrem de important pentru orașul nostru și pentru bunăstarea timișorenilor: reabilitarea clădirilor istorice. Suntem foarte aproape de momentul semnării contractului de împrumut, de 5 milioane de euro, cu Banca germană pentru dezvoltare pentru finanțarea acestui program de reabilitare.

Acestea sunt câteva din realizările anului 2006 și vă asigur că proiectele noastre vor continua și în 2007. Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie, un moment al reuniunii și bilanțului. Este momentul cel mai po-trivit pentru a fi mai buni, mai toleranți și mai generoși cu cei apropiați și cu cei mai puțin norocoși decât noi. Doresc tuturor timișorenilor Sărbători Fericite și un An Nou îmbelșugat și plin de împliniri!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409433