Timișoara prinde culoare

Din acest an, Timișoara are un Regulament de comerț stradal, rezultat al experienței anilor trecuți, inspirat din practica în domeniu a marilor orașe europene. Regulamentul nu doar pune ordine în activitatea de comerț stradal ci și aduce unele noutăți menite să ofere confort și normalitate în această activitate.

Probabil că terasele sunt elementul central al acestui regulament. Din acest an, din zona istorică a Timișoarei vor dispare mesele și scaunele din plastic, amplasamentele alandala, amestecul pestriț de culori și forme. Fiecare zonă va avea caracteristici distinctive, încadrate armonios cu arhitectura și specificul arealului respectiv: în Piața Unirii, mobilierul va fi în stil vienez, în Piața Victoriei modern, iar în Piața Traian stilul va fi cel de berărie germană.

Ca o noutate, proprietarii de terase sunt obligați - și această obligație a fost prevăzută ca una dintre condițiile de autorizare – ca săptămânal să organizeze acțiuni culturale, și ca o modalitate de promovare a tinerilor artiști, elevi, studenți sau proaspeți absolvenți ai școlilor de profil. Localurile care au dorit deschiderea unei terase în apropierea punctului de lucru au putut să o facă în urma autorizării conform regulamentului. Celelalte locații au fost scoase la licitație: 70% din punctaj fiind alocat proiectului terasei și 30% experienței în alimentație publică. Pentru locațiile din Unirii s-au prezentat de două ori mai mulți ofertanți decât numărul locațiilor licitate, în Piața Victoriei solicitările au fost mai puține ca ofertele, iar în Traian, din păcate, nu s-a prezentat nimeni. Totuși, ținând cont de faptul că alocarea respectivei locații se face pentru 2 ani, sper că vom primi oferte și pentru această zonă și că vor exista comercianți care își vor asuma rolul de pionier.

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662445