Orașul parcurilor

Începând cu 1 Iunie, cei mai tineri dintre timișoreni se vor bucura de un spațiu de care ani de zile au fost privați. Este vorba despre Grădina Zoologică, pe care ne-am străduit să o recreăm la standarde moderne, și pe care ne-o dorim nu doar un simplu loc de agrement, ci și un areal unde copiii pot învăța să prețuiască mediul. Aici lucrările vor continua, pentru că ne dorim ca, de la an la an, numărul speciilor să se diversifice. Tot în scurt timp, va fi dat în folosință și Parcul Dacia, care se bucură de amenajări cu totul speciale.

Am pornit procedurile pentru modernizarea mai multor scuaruri: Arcidava, Piața Avram Iancu, Adolescenței și a parcurilor Studențesc, Justiției, Stadion, Alpinet și vom monta un sistem nou de irigații al zonelor verzi în Piața Victoriei.

Timișoara are renumele de oraș al parcurilor și, pentru a face ca această titulatură să aibă pe deplin corespondent în realitate, trebuie făcute investiții serioase în multe dintre parcurile emblematice din orașul nostru.

Parcul Botanic, Parcul Rozelor, Parcul Copiilor sunt doar câteva exemple în acest sens. În momentul de față, aceste parcuri se află într-o stare total necorespunzătoare pentru un oraș cu pretențiile Timișoarei. De ani de zile ne străduim să trecem prin Consiliul Local Timișoara studii de fezabilitate pentru modernizarea acestor obiective și ele sunt blocate. Blocarea acestei situații nu poate decât să înrăutățească starea și așa precară în care se află aceste parcuri, pentru că nu putem să facem nici un fel de investiții aici.

Parcul Rozelor are șanse să intre într-un circuit european al parcurilor, demarat de un institut din Luxemburg. Parcul Copiilor este un loc de care copiii au nevoie, ca spațiu de agrement, parc de distracții, iar în Parcul Botanic ultimele investiții serioase au fost făcute acum 21 de ani. Cred în buna credință a consilierilor locali, că vor înțelege nevoia acestor investiții și că împreună vom găsi o cale de deblocare a acestei situații. Noi vom introduce în fiecare lună pe ordinea de zi aceste proiecte!

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678110