Încredere în viitor

La început, a fost doar o serie de proiecte separate - reparații, extinderi, modernizarea unor străzi, proiectul de reabilitare a infrastructurii de transport în comun cu tramvaiul și a drumurilor adiacente. Erau proiecte necesare, proiecte care trebuia să fie făcute. La momentul la care le-am demarat, însă, nimeni nu s-ar fi putut gândi ce amploare vor lua acestea.

A urmat cooperarea cu orașul Milano, în urma căreia a rezultat un proiect care pornește de la raportul dintre noile infrastructuri internaționale și orașul contemporan, mai precis Timișoara contemporană. Rezultatul: un proiect aproape incredibil, de stabilizare a traficului și de regenerare urbană, un proiect futurist de reabilitare a Gării de Nord și a zonei din jurul acesteia și o carte publicată în Italia.

Cooperarea cu prestigiosul institut german Fraunhofer a dus mai departe acest proiect, astfel încât, în momentul de față, avem o strategie generală de dezvoltare a traficului integrat în Timișoara și zona metropolitană, pentru asigurarea mobilității transportului urban, regional și chiar național sau internațional.

Aceasta este strategia pe care o prezentăm alăturat. Având-o, putem să o spunem, fără lipsă de modestie, că suntem din nou cu un pas în față. Însă, pentru implementarea strategiei, Timișoara are nevoie de sprijin guvernamental. Avem nevoie, în primul rând, de sprijinirea noastră ca autoritate publică, deoarece nu avem de-a face doar cu proiecte de interes local sau de responsabilitate locală – strategia cuprinzând și căile ferate, și traficul aerian. Și mai avem nevoie și de o susținere financiară, în ideea canalizării fondurilor disponibile pentru realizarea unor proiecte concrete și pentru a evita risipirea banilor publici în proiecte mici, neconforme cu strategia.

Dacă avem această susținere, atunci putem să privim cu încredere în viitor!

 

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851783