Locuri de parcare "verzi"

Timișoara a fost întotdeauna în avangardă în adoptarea de noi soluții tehnice sau invenții. De aceea noi, timișorenii, ne mândrim acum cu primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric, primul oraș în care au circulat tramvaiele cu cai. Ca să menționez doar căteva dintre ele. Mi se pare firesc să continuăm pe acest drum, al inovațiilor și ne-am străduit ca an de an să introducem lucruri noi, care au menirea de a spori confortul citadin.

Anul acesta vom iniția amenajarea de parcări ecologice, sau parcări verzi, un model eficient de rezolvare a nevoii de locuri de parcare și de „puncte verzi”.

Numărul mașinilor înregistrate în Timișoara depășește o sută de mii, iar Primăria are un program de investiții mari pentru realizarea de parcări etajate în centrul orașului. Pe lângă acestea, parcările verzi, ecologice, sunt o variantă oportună pentru cartierele de blocuri. Terenurile virane din careurile de blocuri se pretează bine la aceste parcări care rezolvă trei probleme deodată: crează noi locuri de parcare, “înghit” o parte din poluarea orașului, scad temperatura la sol în zilele toride de vară, când asfaltul se încinge. Experții occidentali au demonstrat că înlocuirea asfaltului cu iarbă, prin realizarea parcărilor ecologice, atinge aceste scopuri. Specialiștii spun că și costurile sunt mai mici, iar acum lucrăm la proiectele tehnice din care vom știi cu exactitate prețul.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13763496