Timișoara de mâine
Una dintre problemele cu care se confruntă orice administrație locală este insuficiența fondurilor pe care le are la dispoziție atât pentru rezolvarea problemelor de zi ci zi, cât și pentru investiții . Banii, pe care comunitatea îi adună, sub diverse forme – impozite, taxe, fonduri speciale etc. – merg într-o mare măsură la bugetul central, la București. 
 
ªi totuși, pentru a dezvolta comunitatea în care trăim, trebuie să facem noi investiții, pentru care este nevoie de fonduri. Timișoara de mâine nu se poate construi fără resurse financiare. De aceea am recurs la varianta atragerii de fonduri externe.
 
Așa vom realiza Piața de Gros, cu un sprijin al Guvernului Germaniei, în valoare de 2,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Astfel, timișorenii vor avea o piață modernă de legume și fructe, principalii beneficiari fiind producătorii și comercianții en-gros, marile firme de comerț, comercianții cu amănuntul, din acest domeniu, dar și rețeaua de alimentație publică, cantinele, lanțurile de magazine și complexele comerciale. Proiectul include și reabilitarea Pieței Iosefin, o piața en-detail, dar care a găzduit până acum cel mai mare volum de comerț en-gros. 
 
Am investit și în sistemul de termoficare al orașului. ªi în acest caz sprijinul financiar al Germaniei este important: cei 50.000 de euro puși la dispoziție pentru studiul de fezabilitate referitor la strategia de termoficare a Timișoarei au fost dublați de experiența și expertiza specialiștilor germani de la Compania pentru Servicii Orășenești din Karlsruhe. Urmează să găsim resursele necesare pentru finanțarea retehnologizării centralelor termice.
 
Am făcut demersurile necesare și am reușit să obținem un grant ISPA, adică fonduri nerambursabile, bani pe care nu trebuie să-i restituim, în valoare de 34 de milioane de dolari, pentru un proiect de reabilitare a stației de epurare a apei reziduale și pentru extinderea rețelei de canal a orașului nostru. Aceste fonduri le-am completat cu un credit de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, de 14 milioane de euro, pentru ducerea la bun sfârșit a acestui proiect important pentru Timișoara.
 
Una dintre problemele spinoase ale Timișoarei este cea a drumurilor. În acest sens, am lansat o emisiune de obligațiuni în valoare de 100 de miliarde de lei pentru realizarea a trei proiecte de reabilitare de drumuri. Pentru modernizarea a 40 de km de linie cale am apelat la un credit al Băncii Europene de Investiții în valoare de 19 milioane de euro, pentru a completa suma totală a lucrărilor de 48 de milioane de dolari. În acest fel, Timișoara va avea cea mai modernă linie de tramvai din România.
 
Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pentru care am reușit să atragem bani din exterior. Fonduri nerambursabile, adică bani pe care trebuie să-i folosim în aceste scopuri, fără a mai fi nevoiți să-i dăm înapoi. Bani cu care ne străduim să construim Timișoara de mâine.  
 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678056