De ziua orașului

Anul acesta, la fel ca și în urmă cu 89 de ani, în 1919, ziua de 3 august este o zi de duminică. O zi de sărbătoare. Așa cum se întâmplă în ultimii ani, și de această aniversare municipalitatea a pregătit o serie de evenimente destinate timișorenilor de toate vârstele.

Dorința noastră este să marcăm cât mai clar în conștiința timișorenilor momentul de sărbătoare pe care Timișoara îl trăiește. Ziua orașului trebuie să fie ziua tuturor celor care s-au născut sau trăiesc în acest oraș. Trebuie să fie ziua celor care, clipă de clipă, se identifică cu destinul acestui oraș și care atunci când își doresc o viață mai bună, își doresc, totodată, o Timișoară mai frumoasă și mai modernă.

Avem o urbe plină de istorie, plină de tradiție, avem personalități care și-au lăsat amprenta prin activitatea și viața lor asupra orașului pentru care au muncit din răsputeri ca să-i dea strălucirea ce l-a făcut să fie supranumit " Mica Vienă”. Această moștenire istorică este nu numai prilej de mândrie, ci ne și obligă să ne străduim să menținem ridicat standardul la care a fost dintotdeauna situată Timișoara.

Ne dorim ca prin momentele variate pe care le-am pregătit timișorenilor să transformăm Timișoara, pentru trei zile, între 1 și 3 august, într-un oraș al sărbătorii.

Nu doar concertele vor fi prezente în viața orașului nostru, cu genuri și stiluri diferite, cu timișoreni și străini, ci și expoziții, inaugurarea unui nou parc, rememorarea celor care au făcut și fac cinste orașului nostru.

De fapt, ziua Timișoarei trebuie să fie momentul în care privim în urmă, cu mândrie, la ce ne-a lăsat istoria moștenire și la înaintașii de excepție care au schimbat orașul nostru în bine.

La mulți ani Timișoara!

La mulți ani timișoreni!

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409420