Speranțe de la aleși!

Noul an a început sub semnul crizei financiare. În toate domeniile asistăm la măsuri drastice de reducere a cheltuielilor, vedem cum se aprobă bugete de austeritate, vedem încercări de a limita la minimum orice cost.

Cu toate acestea, dacă ar fi să luăm în calcul cifrele de la sfârșitul anului 2008, Timișoara este pe primul loc în ceea ce privește contribuția la realizarea PIB. Județul Timiș, ale cărui realizări sunt, în cea mai mare parte, datorate Timișoarei, a contribuit cu 3,34 miliarde de lei la bugetul consolidat al statutului și cu 17,5 miliarde de lei la PIB.

Nu aceeași este situația în ceea ce privește fondurile care se întorc de la stat la bugetele locale. Aici, Timișoara se află mereu pe unul dintre ultimele locuri. Sunt ani de zile de când Timișoara nu a primit ajutor financiar pentru proiectele sale. Tot ceea ce s-a realizat în Timișoara - și care pentru unii pare foarte puțin, pentru alții pare foarte mult - a avut la bază numai și numai bugetul local. Ne-am descurcat prin forțe proprii, fără să fim ajutați de cei la care, din întreaga țară, noi dăm cel mai mult.

Acum avem un nou guvern. Avem alți parlamentari. Cu toții ne îndreptăm privirile spre aceștia, spre cei pe care i-am votat să ne reprezinte în Camera Deputaților și în Senat, spre timișorenii care au fost investiți cu funcții de răspundere în Guvernul României.

De ei depinde, în primul rând, să nu mai accepte ca Timișoara să fie doar un mare contribuabil, ci să fie și sprijinită pentru punerea în aplicare a proiectelor sale.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13763565