3 august - Ziua Timișoarei!

3 August a fost stabilită Ziua Timișoarei prin HCL nr. 217 din 1999 și se marchează intrarea  trupelor armatei române sub comanda generalului Economu în Timișoara și instaurarea administrației românești în Banat.
Și anul acesta Primăria și Consiliul Local Timișoara au pregătit evenimente dedicate sărbătoririi zilei orașului nostru.

Vineri, 29 iulie, Piața Unirii

20:30 Concert al Filarmonicii Banatul din Timișoara
Concertul susținut de orchestra Filarmonicii Banatul care își întrerupe perioada de concedii pentru acest eveniment, este destinat susținerii cauzei Sălii Capitol.
21:30 Proiecție film
Filme despre istoria Timișoarei și Banatului într-un proiect demarat anul trecut, “Legendele Banatului”, realizat în colaborare cu Radio Timișoara.

Sâmbătă, 30 iulie, Piața Unirii

19:00 Prezentarea echipelor sportive cu performanțe deosebite - Nouă echipe de juniori au obținut performanțe deosebite, devenind campioane, vicecampioane ale României la categoria lor de vârstă,  sau s-au clasat pe locul 3, îndreptățindu-ne să avem încredere în viitorul sportului timișorean. Toate aceste echipe sunt finanțate din bugetul local. Performanțele obținute confirmă încrederea avută de Consiliul Local Timișoara la momentul aprobării finanțării către acești tineri.

 • ECHIPA DE FOTBAL F. C. POLITEHNICA TIMIȘOARA JUNIORI A - campioană națională a României, ediția 2010-2011;
 • SELECȚIONATA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL TIMIȘ JUNIORI UNDER 16 ANI - campioană națională a României, ediția 2010-2011;
 • ECHIPA DE FOTBAL LPS BANATUL TIMIȘOARA JUNIORI B - campioană națională a României, ediția 2010-2011;
 • ECHIPA DE HANDBAL LPS BANATUL TIMIȘOARA JUNIOARE V - campioană națională a României, ediția 2010-2011;
 • ECHIPA DE VOLEI CSS BEGA TIMIȘOARA JUNIORI III - campioană națională a României, ediția 2010-2011;
 • ECHIPA DE BASCHET CSS BEGA TIMIȘOARA JUNIORI UNDER 20 ANI - vicecampioană națională a României, ediția 2010-2011;
 • ECHIPA DE BASCHET CSS BEGA TIMIȘOARA JUNIORI UNDER 16 ANI - vicecampioană națională a României, ediția 2010-2011;
 • ECHIPA DE FOTBAL F.C. POLITEHNICA TIMIȘOARA, JUNIORI D - locul 3 campionatul național, ediția 2010-2011;
 • ECHIPA DE FOTBAL “F.C. POLI 2002 TIMIȘOARA, JUNIORI A - locul 3 campionatul național, ediția 2010-2011.

20:30 Concert formația ADI BĂRAR  BLUES BAND
Adi Bărar Blues Band cântă piese vechi în orchestrații moderne. Printre piesele cântate de formație se numără Red House de Jimi Hendrix, Cocaine-ul lui J. J. Cale sau You really got me, aceasta din urmă compusă de Ray Davies din The Kinks și preluată mai apoi și de Van Halen. Alături de Adi Bărar în această formație de blues se mai află Călin Cercel (bass), Cristi Rațiu (tobe) și Bebe Bicha (voce).

22:00
Concert formația COMPACT
Trupa Compact se află printre cele mai longevive formații rock românești, fiind înfințată în anul 1977 la Cluj,  și și-a cucerit în timp fanii prin discografia lor, cu versuri atât de tangibile unui public larg și acustica memorabilă. Notorietatea trupei are un suport real în piesele de rezistență care au cucerit definitiv câteva generații. În 1985 apare primul album de mare succes “Fata din vis”. Au urmat albumele “Cântec pentru Prieteni” (1988), “Pe tine te-am ales” (1997), “Compact” 100% (1998), “5.Compact” (2002), “In memoriam” (2005) și “Compact live” (2007).

23:30 Proiecție de animații 3D pe Muzeul de Artă

Duminică, 31 iulie, Piața Unirii

20:30 Concert formația PLAY&WIN
Play & Win este o echipă de compozitori și producători muzicali alcătuită din Sebastian Barac, Radu Bolfea și Marcel Botezan. Primul cântec de succes compus de aceștia a fost “Kylie” pentru albumul formației Akcent, S.O.S, ce a beneficiat de succes internațional. Au mai realizat piese pentru Activ, 3 Sud Est, Andra, Sistem, Cătălin Josan, Alexa Niculae, Refflex, Cristina Rus, cele mai noi proiecte ale lor fiind Inna, Morris și Crazy Win. Sunt înscriși la Uniunea Compozitorilor din România cu peste 300 de compoziții, fiind unii dintre cei mai de succes producători din țara. Au debutat ca intrepreți cu piesa “Slow Motion” în 2009, cântec ce s-a clasat pe locul 2 în Romanian Singles Chart. Cel mai nou single al formației se intitulează “Only”, urmând ca formația să lanseze și un album. Au câștigat la ediția din 2009 a premiilor Romanian Music Awards la categoriile Cea mai rapidă ascensiune și Premiul Radio 21.

21:30
Concert trupa NARCOTIC SOUND
Marius Mirică și Mihai Constantin sunt cei doi producători români care și-au unit forțele sub numele “Narcotic Sound”, un proiect ce abordează sitlurile dance-house. “Suena”, este prima lor producție în această formulă. Băieții au compus pentru mai multe nume sonore de pe piața românească cum ar fi 3SE, Impact, Matteo și au remixat pentru Activ, Play&Win, Voltaj, Cleopatra și alții. Denumirea Narcotic Sound caracterizează foarte bine ceea ce vor cei doi să transmită prin muzica lor: energie, un sound fresh și acid, cu voci dinamice, dar în același timp calde.

22:30
Concert HORIA BRENCIU și HB ORCHESTRA
În 2002, Horia Brenciu a pus bazele HB Orchestra, pentru care este lider vocal și cu care interpretează piese din repertoriu personal și internațional cu peste 400 de titluri din următoarele genuri muzicale: swing, pop, rock, gospel, jazz, latino, country. În 2008, Horia Brenciu a lansat primul său album “35”, un material în care artistul abordează stilul funk și soul. În mai 2010, Horia Brenciu a lansat cel de-al doilea album din cariera sa, “37”, despre care spune că este inspirat de femeie și de dragoste, “din dorința de a da viață sentimentelor și gândurilor”.

Miercuri, 3 august
ORA 10:00 ȘEDINȚA FESTIVĂ A CONSILIULUI LOCAL
Acordarea de Diplome de Excelență:

 • S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. pentru performanțele deosebite obținute în decursul celor 100 de ani de salubrizare la Timișoara;
 • S.C. AQUATIM S.A. pentru performanțele deosebite în modernizarea infrastructurii de apă-canal prin atragerea fondurilor europene;
 • TEATRUL MAGHIAR CSIKY GERGELY pentru meritele deosebite obținute în munca artistică recunoscute prin premii și distincții ale Uniunii Teatrale din România, ale altor instituții din țară și străinătate, precum și pentru contribuția adusă la promovarea artei timișorene pe plan național și internațional;
 • TEATRUL GERMAN DE STAT pentru meritele deosebite obținute în munca artistică recunoscute prin premii și distincții ale Uniunii Teatrale din România, ale altor instituții din țară și străinatate, precum și pentru contribuția adusă la promovarea artei timișorene pe plan național și internațional;
 • D-UL CRISTEA SANDU TIMOC pentru întreaga activitate dedicată păstrării identității și spiritualității românești;
 • ECHIPA DE FOTBAL FC POLITEHNICA TIMIȘOARA JUNIORI A;
 • SELECȚIONATA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL TIMIȘ JUNIORI UNDER 16 ANI;
 • ECHIPA DE FOTBAL LPS BANATUL TIMIȘOARA JUNIORI B;
 • ECHIPA DE HANDBAL LPS BANATUL TIMIȘOARA JUNIOARE V;
 • ECHIPA DE VOLEI  CSS BEGA TIMIȘOARA JUNIORI III;
 • ECHIPA DE BASCHET CSS BEGA TIMIȘOARA JUNIORI UNDER 20 ANI;
 • ECHIPA DE BASCHET CSS BEGA TIMIȘOARA JUNIORI UNDER 16 ANI;
 • ECHIPA DE FOTBAL F. C. POLITEHNICA TIMIȘOARA, JUNIORI D;
 • ECHIPA DE FOTBAL “F. C. POLI 2002” TIMIȘOARA, JUNIORI A;
 • Premierea câștigătorilor concursului de fotografie “Timișoara Mea”.

ORA 12:00 ALEEA PERSONALITĂȚILOR
Ora 13:00 INAUGURAREA LABORATORULUI DE ANALIZE LA S.C. AQUATIM S.A.
Ora 14 :00 INAUGURAREA AMBULATORULUI LA SPITALUL VICTOR BABEȘ

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13667203