Timișoara va avea propriul festival de jazz
Nicolae Robu clarifică situația  în ceea ce privește festivalul de jazz. Vă prezentăm declarația primarului Timișoarei:

Să lămurim lucrurile cu festivalul de la Gărâna. Și să o luăm pe puncte.
1. Eu, ca iubitor de muzică, în general -inclusiv fost practicant: în liceu și studenție am avut o trupă rock, în care eu am fost chitarist, vocalist secund și lider- apreciez orice eveniment muzical, oriunde ar avea el loc pe mapamond și îi apreciez în mod deosebit pe cei ce inițiază și organizează evenimente muzicale.
2. Despre Festivalul de jazz de la Gărâna în sine am auzit doar lucruri frumoase, inclusiv că la el au participat muzicieni de marcă. Deci, nu am nimic împotriva Festivalului de la Gărâna și, cu atât mai mult, nu am nimic împotriva jazz-ului; dimpotrivă, chiar îmi place.
3. Ca gestionar al banilor timișorenilor, eu am o problemă de principiu: NU POT DA BANII TIMIȘORENILOR PENTRU EVENIMENTE DIN AFARA TIMIȘOAREI, când n-am destui să susțin o agendă culturală suficient de bogată a Timișoarei aici, în Timișoara, la îndemâna timișorenilor și care să fie punctată în competiția pentru titlul de capitală culturală europeană în 2021. NIMENI NU NE DĂ PUNCTE ÎN ACEASTĂ COMPETIȚIE PENTRU CE SE ÎNTÂMPLĂ LA GĂRÂNA SAU ÎN ALTĂ PARTE, PUNCTELE LE PRIMIM PENTRU CE FACEM ÎN TIMIȘOARA!
4. Iată de ce VREAU SĂ ORGANIZĂM UN FESTIVAL DE JAZZ DE MARE ANVERGURĂ ÎN TIMIȘOARA, unul care să facă din Timișoara o adevărată CAPITALĂ A JAZZ-ULUI, cel puțin euroregională și națională, unul la care să participe mult mai mulți timișoreni, dar și iubitori de jazz din toată țara, din Ungaria, Slovacia, Serbia, Croația, Slovenia, Muntenegru, Austria etc., iubitori care să fie implicit turiști ai Timișoarei și clienți ai hotelurilor, restaurantelor și celorlalte unități comerciale ale Timișoarei, nu ale altora.
4. N-am avut nicio clipă și nu am intenția de a reduce bugetul pentru cultură. Dimpotrivă: BUGETUL PENTRU CULTURĂ DIN 2013 VA FI MAI MARE DECÂT CEL DIN 2012! Recent, am decis subvenționarea totală a chiriei pe spațiu a Uniunii Scriitorilor și a tuturor cheltuielilor în afară de cele de personal ale Revistei Orizont.
5. Suma pe care o vom aloca pentru Festivalul de Jazz de la Timișoara va fi sensibil mai mare decât cea care s-a alocat până acum și s-a solicitat și în continuare pentru Festivalul de la Gărâna.
6. Deci, dragi artiști și iubitori de artă -în particular de jazz- din Timișoara, n-aveți motive să fiți triști și, în niciun caz, să-mi fiți potrivnici. Eu vă aștept cu drag să dăm viață ÎMPREUNĂ Festivalului de Jazz al Timișoarei. Pe lângă Festivalul de la Gărâna -care ar trebui, după atâția ani, să se poată susține exclusiv din fonduri private- sau în locul lui, cum o fi să fie!


Nicolae Robu,
Primarul Timișoarei    


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13400017