Timișoara europeană
Începând cu cel de-al doilea week-end al lunii mai vă invităm să reînviem împreună adevăratul spirit al Timișoarei, să trăim din nou în Mica Vienă.

Începând cu 8 – 9 mai, în Piața Unirii vom încerca să-i punem împreună pe cei mai buni, talentați, dar și tinere speranțe din lumea artelor, timișoreni care să-i încânte pe timișoreni. Pe perioada verii, la sfârșit de săptămână, muzicieni, oameni de teatru, artiști plastici, dar și elevi ai Liceului de Arte Plastice vor aduce în fața noastră, în spațiul generos al Pieței Unirii, tot ce au ei mai frumos.

Nu am ales întâmplător această dată, pentru a demara proiectul nostru.

9 Mai este ziua pe care continentul nostru o sărbătorește ca fiind Ziua Europei.

Și pentru că eu cred în menirea Timișoarei de adevărat oraș european, ce alt moment mai prielnic decât acesta să devenim cu o adevărat o parte a Europei.

Nici locația nu am ales-o întâmplător. La 2 noiembrie 1846, adică pe vremea când Timișoara era „Mica Vienă”, Franz Liszt concerta în Sala Mare a ceea ce este astăzi cunoscut ca Palatul Baroc, din Piața Unirii. Și pentru că atunci sala se dovedea neîncăpătoare pentru cei care au venit să guste muzica compozitorului maghiar, acum ne-am gândit că în aer liber, ne vom bucura mai bine de muzică, teatru, desen.

Și pentru că la 9 mai 1950 primul pas pentru crearea a ceea ce astăzi se numește Uniunea Europeană s-a făcut la Paris, ne-am inspirat și noi din modelul cultural al capitalei Franței, pentru „a îndrăzni” să creăm și noi un mic Montmarte. Un spațiu destinat artiștilor.

Nu pot decât să vă invit, încă o dată, începând din 8 mai, în Piața Unirii să (re)devenim Europeni!

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662221