"Mica Vienă” în haine noi
01 Noiembrie 2004
Nu de puține ori, oficialii străini aflați în vizită la Timișoara au făcut remarci apreciative la adresa frumuseții orașului nostru, la varietatea și bogăția arhitecturală a clădirilor din Timișoara. Probabil că aceeași senzație au trăit-o și cei care au denumit Timișoara ca fiind „Mica Vienă”. Din păcate, însă, pe zi ce trece, multe din aceste clădiri cu care ne mândrim, se deteriorează sau își schimbă aspectul exterior în urma unor renovări neadecvate.

Una dintre preocupările noastre, ca administrație publică este și îmbunătățirea confortului locuințelor pentru asigurarea unui trai civilizat locuitorilor orașului nostru.

Proiectul pe care l-am demarat cu sprijinul Guvernului Germaniei vizează atât îmbunătățirea calității vieții celor care locuiesc în aceste clădiri, cât și păstrarea frumuseții acestor imobile. De fapt, să aducem confortul secolului nostru în clădiri ridicate în secolele trecute. „Reabilitarea clădirilor din zona istorică a Timișoarei” este un proiect ambițios de întinerire a aspectului orașului nostru, dar și de păstrare a moștenirii culturale.
Publicat in În loc de editorial
Ziua Timișoarei
01 Iulie 2004
În ultimii ani, ne-am străduit să oferim timișorenilor momente de bucurie și destindere cu ocazia zilei orașului lor, 3 august. Nici anul acesta nu ne vom lăsa mai prejos. Programul pe care municipalitatea l-a pregătit se va adresa tuturor timișorenilor. Intenția noastră este de a îmbina trecutul și prezentul, iar seria de manifestări pe care o propunem va cuprinde atât muzică simfonică, cât și concerte ale trupelor la modă în acest moment.

Dorința noastră, an de an a fost de a promova, de ziua orașului nostru, artiști timișoreni. Nici anul acesta nu vom face excepție. Alături de concertele muzicienilor timișoreni, vom avea expuse lucrări de pictură și grafică ale artiștilor importanți ai vieții culturale a orașului nostru. Împreună cu ei, membrii Consiliului Seniorilor vor avea o expoziție de fotografii vechi cu secvențe din trecutul orașului nostru. Vechi și nou, clasic și modern – astfel va arăta Ziua Timișoarei anul acesta.

Anul acesta intenția noastră este de a realiza de Ziua Timișoarei un arc peste timp care unește tendințe și stiluri diferite, dar care sunt complementare: nou și vechi, clasic și futurist.
Publicat in În loc de editorial
Implicarea sectorului privat
01 Octombrie 2004
La 1 ianuarie 2003, în urma apariției Hotărârii Guvernului nr. 866/2002 imobilele în care își desfășoară activitatea Spitalul Clinic Municipal - inclusiv clădirea nefinalizată - împreună cu cele aparținând Spitalului „Luis Țurcanu”, Spitalului „Victor Babeș” și Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Dr. D. Popescu” au trecut din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al municipiului Timișoara și în administrarea Consiliului Local Timișoara.

De la preluare și până în momentul de față, Primăria Timișoara a făcut investiții importante în aceste unități medicale, din fonduri de la bugetul local, după ce ani buni de zile, în multe dintre aceste clădiri nu a fost investit mai nimic.
Publicat in În loc de editorial
Modernizarea transportului rutier
01 Septembrie 2004
Timișoara și-a câștigat de-a lungul vremii pe lângă bi­necunoscutul nume de “oraș al florilor” și statutul de oraș al premierelor, atât naționale cât și europene. Pri­mul oraș din Europa cu străzile iluminate electric, primul oraș din România cu tramvai cu cai, cu trafic fluvial regulat, cu tramvai electric, unul din primele orașe europene cu transport public - sunt numai câteva din premierele cu care timișorenii se mândresc.
Publicat in În loc de editorial
Parc social pentru defavorizați
01 August 2004
Din ce în ce mai frecvent, tot mai multe persoane recurg, pentru a-și asigura traiul zilnic, la cerșit. Mulți dintre ei își pun, chiar, copiii să apeleze la mila tre­cătorilor. Explicația pe care aceștia o dau este că societatea nu le-a dat o altă alternativă, că singura opțiune pe care o au pentru a supraviețui, este mila trecătorilor.

Timișoara este un pol de atracție pentru această categorie defavorizată, care se extinde tot mai mult la nivelul întregii țări. Cred că este limpede pentru toată lumea că mutarea acestor oameni dintr-o parte a țării în alta nu este soluția. Acești oameni trebuie ajutați, dar înainte de toate trebuie să le oferim lor posibilitatea de a se ajuta singuri.

Din banii comunității se plătesc lunar sute de milioane de lei pentru diverse tipuri de ajutor social. Mulți dintre beneficiarii acestor ajutoare nu fac nimic în schimbul acestor bani. Este timpul ca lucrurile să se schimbe. Asistați vor fi doar cei care vor munci în schimbul ajutorului pe care îl primesc.
Publicat in În loc de editorial
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517824